Cem Garipoğlu kimdir, mezarı açılacak mı? Münevver Karabulut olayı nedir?

Cem Garipoğlu kimdir, mezarı açılacak mı? Münevver Karabulut olayı nedir?

Münevver Karabulut’u öldürdükten sonra gönderildiği cezaevinde intihar eden katil zanlısı Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasına ilişkin dava dosyası oluşturuldu. Peki, Cem Garipoğlu kimdir, mezarı açılacak mı? Münevver Karabulut olayı nedir?

Türkiye tarihine ‘Kesik baş cinayeti’ olarak giren Münevver Karabulut olayında geçtiğimiz günlerde sıcak gelişmeler yaşandı. Münevver Karabulut’un babası Süreya Karabulut, cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun ölmediği iddiası üzerine, mezarın açılması için dava açtı. Savcılıktan gelen kararın ardından birçok okuyucunun kafasında soru işareti oluşturdu. Peki, Cem Garipoğlu kimdir, mezarı açılacak mı? Münevver Karabulut olayı nedir? Bu soruların cevaplarını sizler için derledik:

MÜNEVVER KARABULUT OLAYI NEDİR?

Münevver Karabulut, 13 yıl önce Cem Garipoğlu tarafından canice öldürüldü. Türkiye gündeminde çok fazla ses getiren olay basında şu şekilde yer aldı: “Lise öğrencisi Münevver Karabulut(17), 3 Mart 2009 tarihinde Cem Garipoğlu tarafından öldürüldü. Bahçeşehir'de bir villada öldürülen Karabulut'un parçalanmış cesedi, 3 Mart 2009'da Etiler'de bir çöp konteynerinde bulunmuştu. Katil zanlısı Cem Garipoğlu, cinayetten sonra 197 gün kaçmış, 197 gün sonra teslim olmuştu. Garipoğlu'nun yargılama süreci 18 Kasım 2011 tarihinde mahkûmiyet kararının verilmesiyle sona ermişti.”

mk.jpg

CEM GARİPOĞLU KİMDİR?

29 Ekim 1991 doğumlu olan Cem Garipoğlu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından el konulan Sümerbank’ın ortaklarından Mehmet Nida Garipoğlu ve Makbule Tülay Garipoğlu’nun dört çocuğundan ikincisiydi. Aynı zamanda ünlü iş adamı Hayyam Garipoğlu’nun yeğeni olan Cem Garipoğlu, zengin bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. 8 yaşındayken ilk önce Fransa oradan İngiltere, Almanya, Portekiz, İspanya, Rusya, Çin’e gönderilerek ailesi tarafından iyi bir eğitim alması amaçlanır. Yurtdışındaki eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönen Cem Garipoğlu, 2007 yılında Bahçeşehir Yıldızlar Koleji'ne girer. Burada yasa dışı işler yapan çok sayıda arkadaşı olur. Lise 3’e giden Cem Garipoğlu bir anda okul değiştirerek Bebek Yeni Yıldız Koleji'ne geçer.

KESİK BAŞ CİNAYETİ

Bebek Yeni Yıldız Koleji’nde Münevver Karabulut'la tanışarak arkadaş olan Garipoğlu, 3 Mart 2009 tarihinde Münevver Karabulut’u öldürür. ‘Kesik baş cinayeti’ olarak kayıtlara geçen olayın ardından kayıplara karışan Cem Garipoğlu, 197 gün sonra İstanbul'da teslim olarak, Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 18 Kasım 2011'de Münevver Karabulut'u öldürdüğü gerekçesiyle 24 yıl hapis cezasına çarptırılır. Silivri 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde yatan Cem Garipoğlu, 10 Ekim 2014'te tek kişilik odasında kendini asarak intihar eder.

cg.jpg

CEM GARİPOĞLU ÖLDÜ MÜ?

Garipoğlu’nun intihar bilgisinin gelmesinin ardından, Karabulut ailesinin avukatı Epözdemir, yaşanan süreci şöyle dile getirdi: “Anne Nagihan Karabulut ve Süreyya Karabulut ile Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına gittik. Önce dönemin Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştük. Sonra kendisinin yönlendirmesiyle soruşturma savcısı ile görüştük. Otopsi işlemi yapılırken Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 87. Maddesi’nin son fıkrasına göre cesedin görüntüleri kayda alındığından, Nagihan Karabulut ile fotoğrafları ve DNA örnekleri üzerinden yapılan incelemeler neticesinde hazırlanan raporu inceledik. Hatta Savcı Hanım genç bir meslektaşımızdı. Kendisi de öğrenciyken, bu olayı takip ettiğini, çok etkilendiğini ve üzüldüğünü ifade etti ve Nagihan hanıma sarılarak biraz da duygulandı. Nihayetinde Başsavcılık olarak yapılan otopsi işlemi ve Adlı tıp raporları neticesinde, ölenin Cem Garipoğlu olduğuna ilişkin kanaatlerinin kesin olduğunu, bu konudaki tüm incelemelerin yapıldığını ifade etti. Dosyadaki fotoğraf ve adli tıp raporları ve DNA incelemeleri neticesinde, ölenin Cem Garipoğlu olduğuna inandıklarını müvekkiller de ifade ettiler."

aa.jpg

CEM GARİPOĞLU’NUN MEZARI AÇILACAK MI?

İstanbul Bahçeşehir’de bir villada 13 yıl önce öldürülen Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut, cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun ölmediği iddiası üzerine, mezarın açılması için dava açtı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Münevver Karabulut'un ailesinin Garipoğlu'nun ölmediğini iddia ederek mezarın açılması yönündeki talebi üzerine başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Başsavcılık, Adli Tıp Kurumu’nca yapılan incelemede Cem Garipoğlu'ndan alınan DNA profili ile anne-babasından alınan DNA örnekleri arasında yüzde 99.99 uyumluluk bulunduğu gerekçesiyle soruşturma dosyasında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Verilen takipsizlik kararı kapsamında, Karabulut ailesinin yaptığı mezar açtırma davası reddedilmiş oldu.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.