Çankaya'da verilen sözler tutulmadı: Halk lokantası açılacak mı?

Çankaya'da verilen sözler tutulmadı: Halk lokantası açılacak mı?

Altındağ Belediyesi’nin Başkent Millet Bahçesi’nde hayata geçirdiği Millet Lokantası’nın ardından gözler Çankaya’ya çevrildi. Başkan Güner’in adaylık sürecinde “ilk iş” olarak duyurduğu “Halk Lokantası” vaadi hala yerine getirilmedi.

Başkent Millet Bahçesi’nde açılan Millet Lokantası hem uygun fiyatları hem de kaliteli ve besleyici menüsüyle yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Vatandaşlarda diğer ilçelerde de millet lokantası açılması yönünde bir beklenti oluştu. Akıllara Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in “ilk iş bu olacak” dediği Halk Lokantası vaadi geldi. Ulus gazetesinden Cemal Emre Kurt'un haberine göre Başkan Güner, 31 Mart seçimleri öncesi ilçede belirli mekan ve semtlerden başlayarak halk lokantası uygulamasını hayata geçireceğini söylemişti.

gozler-cankayada1.jpg

VATANDAŞIN BEKLENTİSİ “MİLLET LOKANTASI”

Altındağ Belediyesi’nin Başkent Millet Bahçesi’nde hizmete açtığı Millet Lokantası çeşit çeşit doyurucu ve kaliteli yemekleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Haftada 6 gün servis yapılan lokanta ile Ankara’da sosyal belediyeciliğe yeni soluk kazandırılırken; vatandaşların beklentisi millet lokantalarının başta Çankaya olmak üzere her ilçeye yayılması yönünde oldu. Her gün yüzlerce kişiye sadece 90 lira ücretle ikramların yapıldığı lokanta akıllara Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in “Halk Lokantası” vaadini getirdi.

gozler-cankayada4.jpg

HENÜZ HAYATA GEÇİRMEDİ

İstanbul’da “kent lokantası” adıyla faaliyet gösteren mekanlardan esinlenen Başkan Güner, adaylık sürecinde Çankaya’nın gelir seviyesi yüksek bir ilçe olarak bilinmesine rağmen yaşam kalitesinde düşüş olduğunu vurgulayarak vatandaşın halk lokantası talebi olduğunu söylemişti. Başkan Güner, “Özellikle bu yönde bir talepte bulunan Cebeci bölgesinden başlayarak halk lokantalarını hızlıca açmaya başlayacağız. İlk iş bu olacak” ifadelerini kullandı. Çankaya’da henüz bu uygulamanın hayata geçmediği görüldü. Başkan Güner’in “Halk Lokantası” vaadinde son durum merak konusu oldu.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.