Çankaya Evi nedir, nerede var? Kayıt olmak için ne gerekiyor?

Çankaya Evi nedir, nerede var? Kayıt olmak için ne gerekiyor?

Çankaya Belediyesi Kırkkonaklar Mahallesi, 50. Yıl Mahallesi ve Dilekler Mahallesi’ne Çankaya Evi temellerini attı. Peki, Çankaya Evi nedir, nerede var? Kayıt olmak için ne gerekiyor?

Çankaya Belediyesi, Kırkkonaklar Mahallesi’nde oluşturduğu Çankaya Evi projesinin temellerini attı. 1440 metrekare alan üzerine 4 kat olarak inşa edilecek Çankaya Evi’nde, çok amaçlı salon ve fuaye alanlarının yanı sıra, Çankaya Akademi, hobi ve kişisel gelişim kursları için derslikler de yer alacak. 50. Yıl ve Dilekler Mahallesi’nde de yakın zamanda temelleri atılan Çankaya Evi projesinde inşaat hızla yükselirken Bahar Evi, kütüphane ve dersliklerin olacağı 3 katlı yapı mimarisi ile bölgeye değer katacak. Peki, Çankaya Evi nedir, nerede var? Kayıt olmak için ne gerekiyor? İşte tüm detaylar:

ÇANKAYA EVİ NEDİR?

Çankaya Belediyesi’nin oluşturduğu Çankaya Evlerinde, belediyenin kültür ve sanat etkinlikleri mahallelere taşınarak, kültür ve sanatın toplumdaki her kesimle buluşması amaçlanırken, evler toplumsal kültür ve sanat ortamları oluyor. Çankaya Evleri ile meslek edindirme kursları ve üretim atölyelerinde üretilen ürünlerin satışına olanak sağlanıyor, böylelikle bireylerin ev ekonomilerine de katkı sunmaları sağlanıyor ve istihdam yaratılıyor. Halkın kent yönetimine katılması, muhtarlar ve semt dernekleriyle iş birliği sağlanıyor.

cankaya-evi-nedir-nerede-var-kayit-olmak-icin-ne-gerekiyor-2.jpg

ÇANKAYA EVLERİNDE NE GİBİ HİZMETLER VAR?

Çankaya Belediyesi’nin hobi, kişisel gelişim, meslek edinme ve sosyalleşme imkanı sunduğu Çankaya Evleri, haftanın 7 günü Çankayalıları konuk ederken her yıl 100’den fazla branşta eğitimler veriliyor. Katılımcılar deri çanta yapımı, resim, kağıt rölyef, ahşap boyama, bağlama, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, ud, nakış, takı tasarım, giyim, şiş örgü, İngilizce A1, İngilizce A2, İngilizce B1, diksiyon vb. gibi dallarda hem üretim yapıyor, hem de kendilerini geliştirme imkanı yakalıyorlar. Eğitimler, katılımcıların talepleri doğrultusunda değişkenlik gösterebiliyor.

cankaya-evi-nedir-nerede-var-kayit-olmak-icin-ne-gerekiyor-3.jpg

ÇANKAYA EVLERİNE KAYIT OLMAK İÇİN NE GEREKİYOR?

Kurslara kayıt yaptırmak isteyen kişiler, Çankaya Evleri’ne şahsen başvurabilirken 1 kursiyer en fazla 2 kursa kayıt yaptırabiliyor. Kurs kaydı için gerekli belgeler ise şunlar: 1 adet nüfus cüzdanı fotokopisi, 1 adet fotoğraf ile bizzat başvuru sonrasında “Başvuru Formu’nun” doldurulması gerekiyor. Kurslar, gelen talepler doğrultusunda yeterli kişi sayısına ulaşınca açılırken, branşlar her dönem farklılık gösterebilmektedir.

ÇANKAYA EVLERİ İÇİN İLETİŞİM ADRESİ NEDİR?

Kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar 03124588900/1822 veya 03124588900/1821 telefon numaralarını arayarak, Ziya Gökalp Caddesi No:11 A2 Blok 10. Kat Kızılay adresine bizzat giderek ve https://www.cankaya.bel.tr/pages/89/CANKAYA-EVLERI/ adresinden kayıtlarını gerçekleştirebilirler.

cankaya-evi-nedir-nerede-var-kayit-olmak-icin-ne-gerekiyor-4.jpg

ÇANKAYA EVLERİ NEREDE VAR?

Ankara’da faaliyet gösteren Çankaya Evleri; Ayrancı, Bademlidere, Bayraktar, Beysukent, Bilkent, Birlik, Cebeci, Çayyolu, Dikmen, Esat, Emek, Hasan Ali Yücel, İsmail Cem, Maltepe, Mimar Sinan, Mutlukent, Mürsel Uluç, Öveçler, Sokullu, Türkan Saylan, Türkkonut, Umut, Ümitköy, Yıldız, Zübeyde Hanım, 100. Yıl olmak üzere 26 bölgede bulunurken, 2023 yılında da 4 yeni Çankaya Evi’nin faaliyete girmesi bekleniyor.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum