Canan Karatay o takviyeye ateş püskürdü: Yaşlanmayı geciktirmiyor, öldürüyor

Canan Karatay o takviyeye ateş püskürdü: Yaşlanmayı geciktirmiyor, öldürüyor

Prof. Dr. Canan Karatay, internette ve tv’lerde çarşaf çarşaf reklamı yapılan, yaşlanmayı geciktirdiği, kırışıklığı giderdiği ileri sürülen takviyelerle ilgili “Bunlar kalbi büyütüyor, kalp krizi yapıyor ve hatta kalbin durmasına neden olabilir” dedi.

Alternatif tıp yöntemlerini destekleyen ve doğal beslenmeden yana açıklamalarıyla bilinen Prof. Dr. Canan Karatay, internette ve tv’lerde çarşaf çarşaf reklamı yapılan o takviye ilaçlarla ilgili “Bunlar kalbi büyütüyor, kalp krizi yapıyor ve hatta kalbin durmasına neden olabilir” uyarısında bulundu.

YAŞLANMAYI GECİKTİRMİYOR ÖLDÜRÜYOR

Prof. Dr. Canan Karatay, internette, tv ekranlarında ve eczanelerde “yaşlanmayı geciktiriyor, kırışıklıkları gideriyor, eklem ağrılarına iyi geliyor” iddialarıyla satılan kolajen takviyelerinin yarardan çok zarar verdiğini açıkladı.

BUNUN İLACI OLMAZ

Toz ve kapsül formunda satılan kolajen takviyeler ve büyük vaatlerle piyasaya sürülen ürünlere dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, "Kolajenin ilacı olmaz. Bu takviyeler kalbi büyütüyor, kalp krizi yapıyor ve hatta kalbin durmasına neden olabilir" diyerek, kolajeni doğal yollardan almanın önemini vurguladı.

AKLIN YOLU BİR

Sputnik'te yer alan habere göre, Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Gazme Çakaloğlu da tıpkı Canan Karatay gibi kolajen takviyelerinin sindirim sorunları, mide bulantısı, alerjik reaksiyonlar, cilt döküntüleri ve enfeksiyon risklerini artırabileceği konusunda uyardı. Uzmanlar, bu tür ürünlerin dikkatli kullanılması gerektiğini söylüyor.

Kaynak:www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.