Çanakkale Altındağ’a geldi

Çanakkale Altındağ’a geldi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından hazırlanan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, üç gün boyunca Ankara'nın Altındağ ilçesinde ziyaretçilerini ağırladı.

Çanakkale Savaşları'nın ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla oluşturulan mobil müze, Altındağ'da büyük ilgi gördü. Müzede, savaşa ait çeşitli materyaller, videolar ve savaş objeleri sergilendi. Ziyaretçiler, bu eşsiz koleksiyonu inceleyerek adeta tarihte bir yolculuğa çıktı.

canakkale-2.jpg

İLK ZİYARETÇİLER MİNİKLER OLDU

Mobil müzenin ilk ziyaretçileri, Altındağ Belediyesi'ne bağlı kreşlerde öğrenim gören minikler oldu. Sergilenen eşyaları büyük bir merakla inceleyen çocuklar, müzeye yoğun ilgi gösterdi. Bu ziyaret, tarih bilincinin küçük yaşlardan itibaren oluşturulması açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

anakkale-3.jpg

BAŞKAN DAVET ETMİŞTİ

Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, müzenin önemine dikkat çekti. Tiryaki, "Milletimizin vatanseverlik, fedakarlık ve cesaretinin sembolü Çanakkale savaşlarımızın anlatıldığı bu müze, ebediyen yaşayacak olan Çanakkale ruhunu gelecek nesillere aktarmak amacıyla tasarlanmış" ifadelerini kullandı.

canakkale-4.jpg

BU KEZ ÇANAKKALE ALTINDAĞ’A GELDİ

Altındağ Belediye Başkanlığı yaptığı süre boyunca, gençlerin tarihsel gelişimine katkı sağlamak ve geçmişleri ile gurur duymalarını sağlamak amacıyla Bursa ve Çanakkale’ye gezi programları düzenleyen ve on binlerce Altındağlı vatandaşı Çanakkale’ye götüren Veysel Tiryaki, bu kez de Çanakkale’yi Altındağ’a getirdi. 27 Eylül’den beri ziyarete açık olan mobil müze, üç gün boyunca binlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.