Cami inşaatı yarıda kaldı! Köylüler tarihi kilisede namaz kılıyor

Cami inşaatı yarıda kaldı! Köylüler tarihi kilisede namaz kılıyor

Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Güvemli köyünde, maddi imkansızlıklar nedeniyle cami inşaatı durdu. Köylüler, tarihi bir kiliseyi camiye çevirerek ibadetlerini sürdürmeye çalışıyor ancak yeterli gelmiyor.

Gümüşhane'nin Torul ilçesi Güvemli köyünde yaşayan vatandaşlar, cami inşaatının yarım kalması nedeniyle büyük zorluk yaşıyor. Köylüler, maddi imkânsızlıklar nedeniyle inşaatı tamamlayamadıkları cami yerine, tarihi bir kiliseyi camiye çevirerek ibadetlerini sürdürmek zorunda kalıyor. Ancak tek odalı olan bu yapı, cemaatin ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak.

"KİLİSEDEN DÖNME CAMİDE NAMAZ KILIYORUZ"

Köy muhtarı Zeki Aksu, inşaata 2018 yılında başlandığını ve köylülerin kendi imkanlarıyla bir hayli yol kat ettiklerini belirtti. Ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle çalışmaların durma noktasına geldiğini ifade eden Aksu, "Kiliseden dönüştürdüğümüz camimiz, cemaatin yoğun olduğu dönemlerde yetersiz kalıyor. İmam evimiz, şadırvanımız ve diğer ihtiyaçlarımız için yerimiz yok. Yardımseverlerin desteğiyle camimizi tamamlamak istiyoruz." dedi.

MİNARE USTASI: "İNSANLAR PAZARDA SATTIKLARI ÜRÜNLERİN PARASINI CAMİYE BAĞIŞLIYOR"

Minare ustası Hasan Yazıcı ise köylülerin caminin yapılması için elinden geleni yaptığını ancak imkanlarının kısıtlı olduğunu söyledi. "Köylüler, pazarda sattıkları ürünlerin parasını bile camiye bağışlıyor. Biz de bir nebze olsun katkıda bulunmak için buraya geldik. Ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle işlerimiz durma noktasına geldi." şeklinde konuştu.

KÖYLÜLERDEN YARDIM ÇAĞRISI

Güvemli köyü sakinleri, camilerinin tamamlanması için hayırseverlerden destek bekliyor. Yıllarca kendi imkanlarıyla sürdürdükleri inşaatı tamamlayamamanın üzüntüsünü yaşayan köylüler, yardımseverlerin duyarlılık göstererek kendilerine destek olmasını umuyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.