Büyükşehir’den ailelere okul desteği: 118 milyon hesaplara yatırıldı

Büyükşehir’den ailelere okul desteği: 118 milyon hesaplara yatırıldı

Büyükşehir Belediyesi (ABB), 2024-2025 eğitim yılı için sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına okul kıyafeti ve kırtasiye desteği sağladı. Toplamda 118.578.750 TL değerinde yardım, Başkent Kart'lara yüklendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla yeni eğitim yılına özel bir destek paketi hazırladı. Bu paket kapsamında, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen giysi desteği uygulamasını gerçekleştirdi. Belediye, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, bu desteğin detaylarını paylaştı.

MİLYONLARCA LİRA YATIRILDI

ABB'nin sağladığı destek iki ana kalemden oluşuyor. İlk olarak, 10.166 öğrenciye toplam 10.166.000 TL değerinde giysi desteği verildi. Bu, öğrenci başına 1.000 TL'lik bir yardıma denk geliyor. İkinci olarak, 119.428 öğrenciye toplam 108.412.750 TL tutarında kırtasiye desteği sağlandı. Öğrenci başına yaklaşık 908 TL'lik bir yardım yapılmış oldu.

okul-kiyafetleri.jpg

YARDIMLARIN DAĞITIM YÖNTEMİ

Belediye, bu yardımları doğrudan ailelerin Başkent Kart'larına yükledi. Bu yöntem, ailelerin ihtiyaçlarını kendi tercihlerine göre karşılayabilmelerine olanak tanıyor. Ayrıca, yardımların hızlı ve etkin bir şekilde dağıtılmasını sağlıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.