Bursalı girişimciden Türkiye’nin et açığına yerli çözüm

Bursalı girişimciden Türkiye’nin et açığına yerli çözüm

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde çiftlik kuran Sarıtaş, üç farklı ırkın melezlenmesiyle yüzde 30 daha fazla et verimi sağlayan yeni bir koyun türü geliştirdi. Patent ve tescil çalışmaları ise yakında başlıyor.

Uludağ Üniversitesi Zootekni Bölümü mezunu Sarıtaş, devletten aldığı arazide dört yıllık çalışmaları sonucunda yüksek verimli bir koyun türü elde etmeyi başardı. Üç farklı ırkın kombinasyonu ile geliştirilen bu yeni cins, özellikle kıvırcık koyuna göre yüzde 30 daha fazla et verimi sağlıyor. Akademisyenlerin desteğiyle yürütülen proje, Türkiye’nin kırmızı et ihtiyacına büyük bir çözüm sunabilir.

YÜKSEK ET KALİTESİ

Sarıtaş, özellikle meralarda beslenen koyunların daha kaliteli et ürettiğini belirterek, yayla bölgelerinde verimliliğin artırılabileceğini söyledi. Türkiye’de kapalı alanlarda beslenen koyunların et kalitesinde yaşanan sorunlara dikkat çeken Sarıtaş, merada yetiştirilen hayvanların daha sağlıklı olduğunu ve etin koku probleminin de ortadan kalktığını vurguladı.

PATENT VE TESCİL ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Geliştirilen yeni koyun cinsi için patent ve tescil sürecine hazırlanan Sarıtaş, şu anda üç dişi ve bir erkek koyundan oluşan küçük bir sürüye sahip. Sürü oluşturma çalışmaları tamamlandıktan sonra patent başvurusu yapmayı planlayan Sarıtaş, verimlilik oranlarını daha net bir şekilde görmeyi bekliyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.