Burası İzmir'in en doğal yeri: Mutlaka gitmelisiniz

Burası İzmir'in en doğal yeri: Mutlaka gitmelisiniz

İzmir'in en gözde turizm cennetlerinden biri olan Çeşme, köyleri ile de dikkat çeker. Çeşme'de bulunan Germiyan Köyü ise Slow Food yani Yavaş Gıda hareketine katılan ilk köy olma özelliğini taşıyor. Bu doğal yere mutlaka gitmelisiniz.

İzmir'in en gözde ilçelerinden biri olan Çeşme, köyleri ile de dikkat çekiyor. Çeşme'nin bu köylerinden biri de Germiyan Köyü. Germiyan Köyü aynı zamanda Slow Food yani Yavaş Gıda hareketine ilk katılan köy olma özelliğini de taşıyor.

Peki Yavaş Gıda hareketi nedir? Yavaş Gıda hareketi, geleneksel lezzetleri yaşatmayı, doğal ve katkısız gıdalar üretmeyi ve tüketmeyi amaçlar. Köylüler de bu anlayıştan yola çıkarak kendi ekmeklerini pişirmeye ve sebzeleri mevsiminde yemeye ve kendileri yetiştirmeye özen göstermeye başlamış.

Köy adını ise Osmanlı zamanında Kütahya merkezli kurulan Germiyanoğulları Beyliği’nden alır.

Germiyan Köyü, İzmir'in bazı köyleri gibi kentleşmemiş köylerden biri. Huzurlu ve sakin bir köy olan Germiyan'da evlerin duvarları ise renkli motiflerse süslü.

Duvarları süsleyen ise köyde yaşayan 61 yaşındaki Nuran Erden. İlkokul zamanlarından beri defterlerine resim çizen, daha sonra evinde bulunan sandalyelere farklı resimler çizen Erden’in resim aşkı sandalyeleri de aşarak köyünde bulunan duvarlara, elektrik direklerine kadar uzandı. Kısa süre içerisinde komşuları tarafından kendi evlerine de resim çizilmesi istenince, köyün boş duvarları, yerini Erden’in renkli çizimleri ile renklendi.

GERMİYAN KÖYÜ'NDE GEZİLECEK YERLER

Huzurlu ve sakin bir gün geçirmek için tercih edeceğiniz yerlerden biri de Germiyan Köyü. Köyde bulunan tipik köy kahvesini ziyaret edebilir, burada köy halkı ile sohbet edip, çayınızı içebilirsiniz.

Köyde halkın kurduğu pazarı ziyaret edebilir, tamamen doğal ürünler olan ürünlerden satın alabilirsiniz.

Germiyan aynı zamanda deniz kenarı köylerden biri. Köyün sahiline gidebilir, deniz ve güneşin keyfini çıkartabilirsiniz.

GERMİYAN KÖYÜ NEREDE?

Germiyan Köyü, İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı bir köy. Çeşme merkezine yaklaşık 24 kilometre, Alaçatı’ya ise 15 kilometre uzaklıktadır. Köy şehir merkezine ise 70 kilometre uzaklıkta.

GERMİYAN KÖYÜ'NE NASIL GİDİLİR?

Kendi aracınızla gidecekseniz D300/İzmir-Çeşme yolunu takip ederek Germiyan Köyü tabelasını gördüğünüz anda köye saparak ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca sahil yolundan gelirken de Germiyan Köyü iç yolunu kullanarak köye ulaşım sağlayabilirsiniz.

Toplu ulaşımla gitmek isterseniz ise Çeşme-Urla arasında sefer yapan 760 numaralı otobüsü kullanabilirsiniz.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.