Burası Isparta değil Keçiören
Keçiören’de 42 dönümlük alanda kurulu Atatürk Bahçesi yemyeşil ve çeşit çeşit bitkisiyle göz doldururken, mis kokusuyla nefes açıyor.
Türkiye'nin en büyük ilçesi olan Keçiören'de 42 dönümlük alanda kurulu Atatürk Bahçesi yemyeşil ve çeşit çeşit bitkisiyle göz doldururken, mis kokusuyla nefes açıyor.
Keçiören Belediyesi tarafından 1996 yılında yapılmış olan Atatürk Bahçesi’nin resmi adı Atatürk Botanik Parkı. 42 bin 600 metrekare alana sahip park daha ziyade Atatürk Bahçesi olarak biliniyor.
Keçiören’in güney girişinde bulunan dev bahçe, yüzlerce çeşit bitkiye ev sahipliği yapıyor. Yürüyüş parkurlarının da yer aldığı bahçede ziyaretçi ve sporcuların tüm ihtiyaçları düşünülmüş. Wc, mescid, çay bahçeleri, kamelyalar, masalar ve içilebilir çeşmeler bulunuyor. Atatürk Bahçesinde ayrıca şelale ve çocuk oyun seti yer alıyor.
Parkı bahçe yapan ise çeşit çeşit bitkiler, çiçekler. Atatürk Bahçesi’nde yaklaşık 70 çeşit 10 bin bitki bulunuyor. Ladin ağaçlardan leylaklara, alıçtan mavi serviye, taflandan akasyaya, çeşit çeyit güllerden hanımeline, manolyadan hatmiye kadar değişik bitkiler bahar ayıyla birlikte yapraklanıyor, çiçekler açıyor… Bahçe hem göze hem kulağa hem de sağlığa hitap eden bir hal alıyor.
BAŞKENTİN GÖZDE DİNLENME ALANLARINDAN
Keçiören Belediyesi Başkanı Turgut Altınok, Atatürk Botanik Parkı’nı “Ankara’nın en gözde dinlenme alanlarından biri” olarak değerlendiriyor.
ÖNCEDEN BURADA HAFRİYAT YIĞINLARI VARDI
“Atatürk Botanik Parkımız, vatandaşlarımızın sabah sporu yapmalarına ve akşam geç saatlere kadar vakit geçirmelerine imkân tanıyan vazgeçilmez mekânlar arasında yer alıyor” diyen Altınok, 42 dönümlük alanı böyle bir bahçeye nasıl dönüştürdükleri konusunda ise “Biz burayı hafriyat yığınlarından kurtararak kentimizin en güzel parklarından biri olarak hizmete açtık” bilgini veriyor.
Turgut Altınok “Parkımız, içindeki uzun koşu parkuru ile spor yapmak isteyen vatandaşlarımızın vazgeçilmez mekânı konumundadır. Çeşit çeşit bitki ve çiçeğin güzelliğiyle renklenen parkımız, baharda olduğu gibi kış mevsiminde de güzelliğinden bir şey kaybetmiyor” diyor.
Keçiören’deki Atatürk Botanik Parkı’nda hangi bitkiler var:
- ACEM BORUSU
- LADİN
- AKÇAAĞAÇ
- LEYLAK
- ALEV ÇALISI
- LEYLANDİ
- ALIÇ
- LİGUSTRUM
- ALTINÇANAK
- MAVİ SERVİ
- AMERİKAN SARMAŞIĞI
- MAZI
- ASMA
- MEŞE
- AT KESTANESİ
- MUŞMULA
- ATEŞ DİKENİ
- PORSUK
- BERBERİS
- SÖĞÜT
- BULUT AĞACI
- SÜS ELMASI
- CEVİZ
- SÜS NARI
- ÇINAR
- SÜS ERİĞİ
- DİŞBUDAK
- ŞİMŞİR
- DUT
- TAFLAN
- ELVOODİİ ÇAMI
- TERS DUT
- ERGUVAN
- TOP AKASYA
- FİLBAHRİ
- YUCCA
- GİNKGO BİLOBA
- MAVİ LADİN
- GOLDRİDER
- HİMALAYA SEDİRİ
- GÜL ÇEŞİTLERİ
- KARA ÇAM
- GÜLİBRİŞİM
- SARI ÇAM
- HANIMELİ
- YAYILICI ARDIÇ
- HATMİ
- AKASYA
- HEDERA
- SÜS KİRAZI
- HUŞ
- FISTIK ÇAMI
- IHLAMUR
- LİMONİ SERVİ
- ILGIN
- BATI LADİNİ
- İĞDE
- KARAYEMİŞ
- ÇINAR YAPRAKLI AKÇAAĞAÇ
- KATALPA
- TOROS GÖKNARI
- KARAKAVAK
- MANOLYA
- KEÇİSAKALI
- LAVANTİN
- KOKARAĞAÇ
- KELEBEK ÇALISI
- MEVSİMLİK ÇİÇEK TÜRLERİ
Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.