Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?

Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca insanın merakla beklediği müjdeyi 2022 yılının Aralık ayında vermişti. Peki, bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşmasını sabırsızlıkla bekleyen binlerce kişi, EYT’nin ne zaman çıkacağını merak ederken, bir taraftan da ‘bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım’ sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, EYT ne zaman çıkacak, Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım 4a? İşte detaylar:

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

1999 öncesi sigorta girişi olan insanlar, aylardır EYT düzenlemesinin hayata geçirilmesini dört gözle bekliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca insanın merakını giderirken, yasalaştırılacak düzenlemenin detaylarını da paylaşmıştı. Açıklanan detaylarda yaş şartı ortadan kaldırılırken kadınlarda 20, erkeklerde 25 çalışma yılını doldurmuş herkese emekli olabilme hakkı tanınmıştı. Peki, EYT düzenlemesi ne zaman çıkacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, önümüzdeki hafta yasa teklifinin meclise sunulacağı bilgisini verdi. Şubat ayı içerisinde teklifin yasalaşacağını söyleyen Bilgin, mart ayı itibariyle bütün emeklilerin maaş almaya başlayacağının müjdesini paylaştı.

bugun-emekli-olsam-ne-kadar-maas-alirim-2.jpg

BUGÜN EMEKLİ OLSAM NE KADAR MAAŞ ALIRIM 4a?

Emekli olabilme hayaliyle bekleyen yüzbinlerce kişi bir yandan düzenlemenin hayata geçirilmesini beklerken, diğer yandan da emekli maaşının ne kadar olacağını merak ediyor. Emekli olduğumda ne kadar maaş alırım? Sorusunun cevabını bekleyen insanlar, bu cevabın peşine düştü.

bugun-emekli-olsam-ne-kadar-maas-alirim-5-001.jpg

MAAŞ SORGULAMA EKRANI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından emekli olmayı bekleyen ve alacağı maaşı merak eden yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşın emekli maaşını sorgulayabilmesi için büyük kolaylık sağlandı. Artık prim ödemesi ve çalışma gün sayısı gibi pek çok kriter bir araya getirilerek maaş hesaplaması yapılabiliyor. SGK internet sitesinde maaş sorgulama butonuyla birlikte milyonlarca kişi emekli maaşını öğrenebilecek. Portal da yer alan sorulara yanıtlar verilip, sorgula tuşuna basıldığında kesin olmamakla birlikte alınacak maaş tutarına ulaşılabilecek.

bugun-emekli-olsam-ne-kadar-maas-alirim-4.jpg

MAAŞ HESAPLAMADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

İnsanlar, maaş hesaplaması yaptıktan sonra karşılarına çıkan tutar kadar maaş alacaklarını sanıyor. Dikkat edilmesi gereken husus, SGK maaş hesaplama sayfası yaklaşık bir değer veriyor. Yani gerçek alınacak maaş orada yazan miktarın altında da üstünde de olabiliyor. Ayrıca çıkan sonuç, hiçbir resmi evrak niteliği taşımıyor. Bir diğer önemli konu ise, hizmet bilgilerinin uygun ve doğru girilmesi gerekiyor.

bugun-emekli-olsam-ne-kadar-maas-alirim-3.jpg

SİSTEM ASKIYA ALINMIŞTI

SGK maaş hesaplaması yapan ‘ne kadar maaş alırım’ sistemi; asgari ücret, memur ve emekli aylıklarına gelen zammın ardından güncellenmek üzere kapatılmıştı. Site, yapılan değişiklik ve düzenlemelerle beraber, maaş hesaplaması yapabilmek için tekrardan erişilebilir hale getirildi.

İŞTE ‘EMEKLİ OLURSAM NE KADAR MAAŞ ALIRIM’ SAYFASI

Açılan sistemde istenilen T.C. Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, baba adı, nüfusa kayıtlı olunan il ve doğum tarihi gibi bilgiler doğru ve eksiksiz bir biçimde girildikten sonra sorgula butonuna basarak maaş hesaplaması yapılıyor.

MAAŞ HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.