Bornova’da taksi rögara düştü! Bu adamın zararını kim karşılayacak şimdi?

Bornova’da taksi rögara düştü! Bu adamın zararını kim karşılayacak şimdi?

Bornova Küçükpark'ta seyir halindeki taksi rögar çukuruna saplandı! Sürücülerin açık rögar çukurlarına karşı dikkatli olması gerekiyor.

İzmir’in Bornova ilçesi Kazımdirik Mahallesi’nde, seyir halindeki bir taksi, açık bırakılan rögar çukuruna düştü. Olay, 174 Sokak üzerinde Yeni Camii’nin yanında yaşandı. Neyse ki kazada can kaybı yaşanmazken, araçta ciddi hasar meydana geldi. Rögar kapaklarının güvenliğiyle ilgili alınacak önlemler bir kez daha gündeme geldi.

Kazanın ayrıntıları

Kaza, öğleden sonra meydana geldi. Bornova Kazımdirik mahallesi 174. Sokak’ta, sürücünün fark edemediği açık bir rögar çukuruna taksi girdi. Araç aniden durdu ve sürücü büyük bir şok yaşadı. Olay yerine gelen vatandaşlar, çukurun bir süredir açık olduğunu ve yetkililere bildirilmesine rağmen kapatılmadığını dile getirdiler. Çevredeki esnaf, rögar kapağının defalarca kaldırıldığını ve yeniden açık bırakıldığını iddia ederek sorunun uzun süredir devam ettiğini vurguladı.

Rögar çukurları tehlike yaratıyor!

Kaza sonrası açıklama yapan mahalle sakinleri, özellikle akşam saatlerinde açık bırakılan rögarların büyük bir tehlike oluşturduğunu belirtti. Sokakta yeterli aydınlatmanın olmaması da sorunu büyütüyor. Vatandaşlar, acil çözüm beklediklerini ifade ederken, Bornova Belediyesi’nin rögar kapağı güvenliği konusundaki ihmallerine dikkat çektiler. Benzer olayların önlenmesi için daha etkili tedbirlerin alınması gerektiği dile getirildi.

Taksici isyan etti

Kazanın ardından bölgeye gelen emniyet güçleri, olayla ilgili inceleme başlattı. Araç çekici yardımıyla rögar çukurundan çıkarılırken, taksici " benim zararımı kim karşılayacak şimdi" diye isyan etti. Mahalle sakinleri yetkililerden daha dikkatli ve hızlı çözüm bekliyor. Özellikle yağışlı havalarda bu tür çukurların daha da tehlikeli hale geldiği belirtiliyor. Sokakta yaşayanlar, “Bir sonraki kazada can kaybı yaşanmadan, gereken yapılsın” çağrısında bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.