Borçlulara müjde! Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor

Borçlulara müjde! Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor

Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, borçlu vatandaşlara ödeme kolaylığı olması amacıyla yapılandırmayı hayata geçirdi. İşte tüm detaylar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) ortak kararıyla borçlu vatandaşlar için ödeme kolaylığı sağlayacak yapılandırma imkanı getirildi.

Sabah gazetesinin aktardığına göre, kamu bankalarından Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank yapılandırma işlemlerini almaya başladı.

BDDK tarafından alınan karara göre vatandaşlara borçlarını 60 aya kadar yapılandırma imkanı tanınacak. Özellikle asgari ödeme tutarını karşılayamayan bireysel kredi kartı sahipleri, borçlarını bu süre içerisinde taksitlendirebilecek.

Ayrıca Merkez Bankası, bireysel kredi kartı borçları için uygulanacak azami faiz oranını yüzde 3,11 olan referans faiz oranıyla sınırlandırarak tüketicilerin ödemelerini kolaylaştıracak.

FAİZ ORANLARI 24 EKİM'DE AÇIKLANACAK

Merkez Bankası, kredi kartlarına uygulanacak faiz oranlarını, borcun büyüklüğüne göre belirleyecek. Oranlar 24 Ekim’de açıklanacak, 1 Kasım’dan itibaren ise yürürlüğe girecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.