Bolulular Ankara'da: Başkent Millet Bahçesi'nde buluştular

Bolulular Ankara'da: Başkent Millet Bahçesi'nde buluştular

Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen Bolu Tanıtım Günleri’nde, aşçılar diyarı Bolu’nun yöresel lezzetleri başkentlilere tanıtıldı. Mengen yöresine ait kaldırık dolması ve cincile mantarından yapılan çorba büyük ilgi gördü.

Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen Bolu Tanıtım Günleri’nde, ünlü yöresel lezzetler büyük ilgi gördü. Tanıtım günleri kapsamında, Mengen yöresine ait cincile mantarı, kaldırık dolması ve kızılcık şerbeti gibi yerel tatlar başkentlilere sunuldu. Etkinliğe katılan başkentliler, eşsiz tatlarını deneyimlemek için stantların önü de uzun kuyruklar oluşturdu. Aşçılar diyarı Bolu’nun zengin mutfağını tanıtma açısından etkinlik, büyük başarı sağladı.

ruveyda-asliipek-001.jpg

EŞSİZ YEMEKLER BAŞKENTE TAŞINDI

Bolu’ya ait birçok lezzetin tanıtıldığı etkinlikte dikkat çeken lezzetlerin başında mengen’de toplanan Cincile mantarından yapılan yemekler dikkatleri üzerine çekti. Tanıtım Günlerinde stant açan Evren Ermiş, cincile mantarından yapmış oldukları yemeklerden şu sözlerle bahsetti:

“Cincile mantarı, sadece 15 gün boyunca doğada bulunabiliyor. Biz mantarın kurutmasını ve şoklamasını yapıyoruz. İsteğimize göre de çeşitli lezzetlerde kullanıyoruz. Süt ve krema ile tatlandırarak cincile mantarı çorbası yapıyoruz. Bunun dışında mantarımızdan yaptığımız börek var. Bu mantar sadece Mengen ormanlarında yetişiyor ve kısıtlı bir süre içinde toplanabiliyor. Bu yüzden oldukça özel bir lezzet.”

bolu-tanitim-gunleri-2.jpg

LEZZETLER TAM NOT ALDI

Ormandan toplanan Kaldırık yaprağına, mısır unu ve soğan eklenerek hazırlanan Kaldırık dolması ve yöresel yemekler arasında bulunun Mengen pilavı da, ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı. Mengen’in diğer ünlü lezzetlerinden biri olarak öne çıkan kızılcık şerbeti de stantlarda vatandaşlara ikram edilerek ağızları tatlandırdı. Ziyaretçilere satışa sunulan keş, peynir kaba bisküvi, tarhana gibi diğer ürünler de vatandaşlardan tam not aldı.

bolu-tanitim-gunleri-3.jpg

EL YAPIMI REÇELLER FUARA DAMGASINI VURDU

Tanıtım Günleri’nin bir diğer dikkat çeken standı ise, el yapımı ve reçellerin bulunduğu bölüm oldu. Sevgi Güler’in, Mengen’in doğal zenginliklerinden elde ettiği kozalak şurubu ve reçeli ağızları tatlandırdı. Stantta mürdüm eriğinden vişneye, kızılcıktan nara kadar çeşit çeşit meyvelerden yapılan reçel ve marmelatlar büyük ilgi gördü. Güler, “Tüm bu ürünleri tamamen el emeği ile Mengen’de hazırlıyorum. Buradaki amacım sadece satış yapmak değil, aynı zamanda yöremizi ve kültürümüzü de elimden geldiğince tanıtmak istiyorum” dedi.

bolu-tanitim-gunleri-4-001.jpg

YÖRESEL PEYNİR TANITILDI

Önceden yerel pazarlarda satışı yapılan Mengen’in ünlü peynirinin üretim süreci konusunda da bilgi veren stant görevlileri, kooperatifleşme sayesinde yerel pazarlarla sınırlı kalmayıp, büyük marketlerde de satışa sunulmaya başlandığını ifade ettiler. Peyniri artık daha geniş kitlelere ulaştırabildiklerini, zincir marketlerde dahi bulunduğunu belirten stant görevlileri, “Eskiden sadece sınırlı miktarda üretebiliyorduk, ancak artık kooperatiflerimiz sayesinde daha geniş kitlelere ulaşıyoruz. Bu da hem üreticilerimize hem de yöremize büyük katkı sağlıyor” dedi.

bolu-tanitim-gunleri-5.jpg

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Tanıtım günleri buyunca, başkentlilerin ilgisinden memnun kaldıklarını dile getiren görevliler, hem Bolu’yu hem de yöresel ürünlerini tanıtmak açısından oldukça verimli geçtiğini dile getirdiler. “Burada olmaktan mutluyuz, ziyaretçiler de Mengen’in lezzetlerini denemekten çok memnun. Pazar gününe kadar burada olacağız ve herkesi standımıza bekliyoruz” dedi.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.