Bölgede aramada kurtarma çalışmalarına devam ediyor

Bölgede aramada kurtarma çalışmalarına devam ediyor

Genç Otonomi Başkanı Tayfun Erden ve Ankaralı İş Adamı Fırat Aslanbaş afetin ilk gününden itibaren bölgede aramada kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Erden, “ Buradaki en büyük sorunumuz akaryakıt yokluğu bu sorunun çözülmesi gerekiyor” dedi.

Depremzedelere yardım amaçlı ülkenin dört bir yanından ekipler ve yardım tırları bölgeye ulaşarak bir nebze olsun yaraları sarmaya çalışıyor. Depremin ilk günü 50 kişilik gönüllü gurup ve Ankaralı İş Adamı Fırat Aslanbaş ile birlikte arama kurtarma çalışmalarına destek vermeye giden Genç Otonomi Başkanı Tayfun Erden, Kahramanmaraş Elbistan’da yaptıkları çalışmaları gazetemize anlattı. Erden, bölgeye gelen arama kurtarma ekiplerinin canla başla çalıştıklarını belirterek bugüne kadar 19 canı sağ olarak enkaz altından çıkardıklarını belirtti. Ayrıca Erden bölgedeki en büyük sorunlardan birinin akaryakıt olduğunu ve bu sorunun biran önce giderilmesini istedi.

78a9d263-76c2-4eb6-941e-918b8a3d1415-2.jpg

BURAYA 50 GÖNÜLLÜ GELDİK

İş insanı Genç Otonomi Başkanı Tayfun Erden, “ Depremin ilk gününden itibaren Ankara’dan gönüllü olarak Elbistan’a geldik. O gün bu gündür bütün ekipler ile beraber çalışmalara katkı sağlamaya çalışıyoruz. Biz iki iş adamı olarak ben Tayfun Erden ve Fırat Aslanbaş 50 kişilik kendi çalışanlarımızla gönüllü bir gurupla gelip çalışmalara başladık. Burada iş makinası konusunda bir sorun yok. Bu güne kadar birçok canlı afetzede çıkardık” ifadelerini kullandı.

4d3e2eb7-7053-473c-9e20-72508d1dc22f-2.jpg

19 CANIMIZI SAĞ KURTARDIK

Erden, “Ankara’dan başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere ilçe belediyelerimizle beraber birçok belediye burada çalışıyor. Herkes burada seferber olarak çalışıyoruz. Yemek ve içmekte sorun çıkmıyor. Arabalarda nöbetleşe uyuyarak çalışmamalarımıza devam ediyoruz. Genelde binalarda canlı afetzede bulunan yerler merdiven boşlukları şuana kadar 19 insanımızı canlı çıkardık. Bu sayının içinde çocuklarımız da var. Burada ki etek sıkıntımız akaryakıt en çok ona ihtiyacımız var. Akaryakıt sorununun çözülmesi gerekiyor. Biz burada gönüllü olarak çalışıyoruz. Şuan buradaki en büyük sorunumuz akaryakıt sorunu oluyor” dedi.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.