BM araştırması yayınlandı: Türk halkı mülteci istemiyor

BM araştırması yayınlandı: Türk halkı mülteci istemiyor

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından 52 ülkede gerçekleştirilen araştırmaya göre, Türkiye'de halkın yüzde 77'si mültecilere kapıların tamamen kapatılması gerektiğini düşünüyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından 52 ülkede gerçekleştirilen araştırmaya göre, Türkiye'de halkın yüzde 77'si mültecilere kapıların tamamen kapatılması gerektiğini düşünüyor. Söz konusu oran küresel ortalama olan yüzde 44'ün oldukça üzerinde.

Ipsos ve UNHCR'nin 33 bin 197 yetişkinin katılımıyla yaptığı araştırma mülteciler konusundaki küresel iyimserliğin azaldığını gösteriyor. Araştırma savaş ve zulümden kaçan insanların sığınma hakkına sahip olması gerektiği konusundaki küresel görüş birliğinin her geçen yıl düştüğünü ortaya koyuyor.

1-001.jpg

TÜRKİYE İLK SIRADA

Türkiye mültecilere kapıları tamamen kapatma düşüncesinde yüzde 77 ile ilk sırada yer alırken, her 10 kişiden 7'si, Türkiye'ye gelen mültecilerin savaş ve zulümden kaçan gerçek mülteciler değil, daha rahat bir yaşam arayışında olan kişiler olduğunu düşünüyor.

Araştırmada kişilerin savaş ve zulüm nedeniyle sığınma talebi haklarının olması gerektiği konusunda yüksek oranda destek görülse de, pratikte ülkelerine daha fazla mülteci kabul etme konusunda istekli olmadıkları ortaya çıktı.

Türkiye'nin ardından Almanya yüzde 50, ABD yüzde 48, İngiltere yüzde 44 ve İtalya yüzde 39 oranıyla ülkesinde yeni mülteci istemiyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.