Biyopsi nedir, biyopsi nasıl yapılır?

Biyopsi nedir, biyopsi nasıl yapılır?

Biyopsi kelimesi en çok merak edilen konulardan bir tanesi oldu. Arama motorlarında sıkça aranan biyopsi kelimesi insan sağlığını ne ölçüde etkilemektedir araştırılıyor. Peki, Biyopsi nedir, biyopsi nasıl yapılır?

İnsan sağlığı her şeyden önemlidir. Hepimiz hastalandığımızda doktora müracaat ederiz. Doktor hastalık tanısı için biyopsi ister. Hepimiz merak ederiz biyopsi nedir diye. Peki, Biyopsi nedir, biyopsi nasıl yapılır? Sağlığınız için tüm merak edilenler haberimizin devamında:

Biyopsi yapan doktor

BİYOPSİ NEDİR?

Biyopsi bir tanı yöntemidir. Vücutta hastalık şüphesi bulunan bölgeden cerrahi yöntem ile hücre, sıvı ya da doku alma işlemidir. Başta kanser olmak üzere birçok hastalığın kesin teşhisi için hastadan küçük doku alınmaktadır. Bu dokular patoloji laboratuvarında incelenir.

Biyopsi bazı durumlarda ameliyat sırasında da yapılabilir. Bu dokuların patolojik rapor dâhilinde tanısı netleşmiş olur. Biyopsi farklı iğneler kullanılarak açık ameliyat gerektirmeden gerçekleşen işlemdir. Genellikle 15 dakika sürmektedir ve dikiş atmaya gerek duyulmaz.

Bilgisayar inceleyen doktor fotoğrafı

BİYOPSİ NASIL YAPILIR?

Biyopsi, uzman hekim tarafından uygun koşullarda yapıldığı takdirde sağlık açısından hiçbir tehlikesi bulunmaz. Bazı biyopsiler görüntüleme eşliğinde, bazıları ameliyat sırasında veya sonrasında, bazıları ise lokal anestezi altında yapılır.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.