Bitoniş Kurucusu Tütüncüler: Yapay zeka işe alacak
Bitoniş Kurucusu Ayşe Kayali Tütüncüler, yapay zeka destekli uygulamaların iş yükünü azaltacağını söyledi. Tütüncüler, “Platformumuz yapay zekadan destek alıyor. Bu nedenle işveren; aradığı en uygun adaylar ile direkt temasa geçiyor“ dedi.
Bitoniş Kurucusu Ayşe Kayali Tütüncüler, yapay zekanın gelişimiyle birlikte insan kaynakları çalışanlarının gelecekteki rolünü gazetemize değerlendirdi. Tütüncüler, “Yapay zeka destekli uygulamalar iş yükünü azaltacak“ dedi.
Ayşe Kayali Tütüncüler, yapay zekanın insan kaynakları çalışanlarının iş yükünü azaltacağını belirtti. Tütüncüler, “İnsan kaynakları çalışanları firmalarda çalışmaya devam edecek ama bizim gibi yapay zeka destekli uygulamalar onların iş yükünü azaltacak“ dedi. Yapay zekâ destekli iş ve işçi bulma platformlarının gelişimiyle birlikte daha hızlı ve doğru sonuçlar alındığını ifade eden Tütüncüler, “Mavi yaka eşleşmelerinde yüzde 100 oranında bir eşleşme sağlanıyor. Beyaz yakada ise bu oran yüzde 70 oluyor. Yapay zeka ile birlikte pozisyon-çalışan eşleşmeleri hızlı ve yüksek oranlı oluyor“ değerlendirmelerinde bulundu.
“ÇALIŞANLARIN YÜKÜNÜ AZALTIYOR”
Bitoniş Kurucusu Ayşe Kayali Tütüncüler, yapay zekanın gelişmesinin insan kaynakları çalışanlarının alanını daraltmayacağını söyledi. Tütüncüler, “Yapay zekanın gelişimi insan kaynakları personellerinin çalışma alanlarını daraltmayacak. Çünkü biz rutin işleri dijitalleştiriyoruz. Bitoniş ve benzeri uygulamalar işveren tarafındaki insan kaynakları çalışanlarının yükünü azaltıyor. Bitoniş platformunda CV tarama ve eleman bulma gibi konularda dijital ortamda taramaları yapıp eşleşmeleri sağlıyoruz. Bu da insan kaynakları çalışanlarının yükünü azaltıyor. İnsan kaynakları firmalarda çalışmaya devam edecek ama bizim gibi uygulamalar da onların iş yükünü alacaklar“ diye konuştu.
YAPAY ZEKÂ EN UYGUN ADAYI SEÇİYOR
Bitoniş platformunda işveren ve işçi eşleştirmesini yapay zekanın yaptığını söyleyen Ayşe Kayali Tütüncüler, “Platformumuz eşleşme mantığı ile çalışıyor ve yapay zekadan destek alıyor. Bu nedenle iş veren; aradığı en uygun adaylar ile direkt temasa geçiyor. Yapay zekâ desteği ile birlikte doğru pozisyonda aranılan adaylar ile işverenler eşleşiyor. Yani istenilmeyen pozisyonlarda istenilmeyen adaylar eşleşmiyor. Aynı şekilde iş arayan kişiler de istemedikleri pozisyonlar ile eşleşmiyor“ dedi.
Bitoniş platformunda herhangi bir iş ilanı verilmediğini belirten Ayşe Kayali Tütüncüler, “Bu uygulama ile birlikte kişiler artık CV hazırlamıyor. İşverenler de herhangi bir ilan vermiyorlar. Tamamen eşleşme mantığı ile önlerine en uygun adayları getiriyoruz“ açıklamasında bulundu.
YÜZDE 100 İSABET
Tütüncüler, mavi yaka eşleşmelerinde doğruluk oranının yüzde 100 olduğunu ifade etti. Tütüncüler, “Uygulamada iş arayanları mavi ve beyaz yaka olarak ikiye ayırıyoruz. Mavi yaka eşleşmelerinde yüzde 100 oranında bir eşleşme sağlanıyor. Beyaz yakada ise bu oran yüzde 70 oluyor. Yapay zekanın desteğiyle beraber yüksek oranda eşleşmeler görebiliyoruz. Bu nedenle istenmeyen pozisyonda istenmeyen eşleşme yaşanmıyor“ diye konuştu.
EKSİK YÖNLERİ GÖSTERİYOR
Uygulama içinde bulunan testler ve oyunlar ile iş arayanların eksik yönlerini tespit ettiklerini söyleyen Ayşe Kayali Tütüncüler, şu ifadeleri kullandı:
“Uygulama içerisinde oyunlaştırma var. Bu oyunlaştırma ile kişilerin subjektif özelliklerini oyun ve testler ile işverenlerin önüne özet olarak sunuyoruz. Bu test ve oyunları kullanan kişiler ise bu sayede eksik yanlarını görmüş oluyor. Aslında bu şekilde iş arayan kişiye bir geri bildirim yapıyoruz. Ülkemizde maalesef iş arayan kişilere bir geri dönüş olmuyor. Bu uygulama içerisinde bunun da önüne geçip kişilere geliştirmesi gereken özelliklerini göstermiş oluyoruz.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.