Biri iniyor biri kalkıyor: Esenboğa Havalimanı yetersiz kalıyor

Biri iniyor biri kalkıyor: Esenboğa Havalimanı yetersiz kalıyor

Esenboğa Havalimanı, yılın ilk 5 ayında toplam 38 bin 845 uçuşa ve 4 milyon 960 bin 984 yolcuya ev sahipliği yaptı. 3’üncü pistin yapılacağı Esenboğa’nın Ankara’daki hava ulaşımı için yetersiz kaldığı ifade edildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), havaalanları ile ilgili istatistikleri açıkladı. Mayıs ayına ilişkin verilere göre, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yolcu sayısı 5 milyona dayandı.

Yılın ilk 5 ayında Esenboğa’dan 29 bin 206 iç hat, 9 bin 639 dış hat olmak üzere toplam 38 bin 845 uçuş gerçekleştirildi.

esen-boga-hava-limani.jpg

DHMİ, yaklaşık 39 bin uçuşta toplam 4 milyon 960 bin 984 yolcuya ev sahipliği yapıldığını açıkladı. İç hatlar için 3 milyon 791 bin 270, dış hatlar için ise 1 milyon 169 bin 714 yolcunun tercihi Esenboğa oldu.

esenboga-havalimani.jpg

20 MİLYON KAPASİTE YETERSİZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçmiş yıllarda yapılan yatırımlarla birlikte Esenboğa Havalimanı’nın kapasitesinin 20 milyona çıkarıldığını belirtti. Hava ulaşımı konusunda Esenboğa’ya büyük bir talep olduğunu söyleyen Uraloğlu, bu kapasitenin de yetersiz kaldığını ifade etti.

ucak.jpg

3. PİST VE YENİ TERMİNAL LAZIM

Esenboğa Havalimanı’nda 3’üncü pist için inşaat çalışmaları da devam ediyor. Şubat 2023’te başlayan yeni pist çalışmalarının ne zaman tamamlanacağı ise bilinmiyor. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, pist dışında yeni terminal binaları, apronlar, taksi yolu gerektiğini söyledi.

İnşaat çalışması bittiğinde Ankara’daki kapasitenin daha artacağını ifade eden Uraloğlu, yurt dışı uçuşlarının da giderek artacağını belirtti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.