Bir defaya mahsus zengine aktif vergisi talebi

Bir defaya mahsus zengine aktif vergisi talebi

Manşetten verdiği haberde "bir defaya mahsus zengine aktif vergisi" talebinde bulunan Yenişafak Gazetesi, bu uygulamanın daha önce de denendiğini yazdı.

YeniŞafak gazetesi bugün manşetten verdiği haberinde zenginlerden bir defaya mahsus olmak üzere aktif vergisi alınması yönünde talepte bulundu.

Pandemi, 6 Şubat 2023 depremleri ve savaşın tetiklediği küresel krizin ekonomiye etkilerini azaltmak için öneride bulunan gazete, buna benzer bir uygulamanın 1994 yılında hayata geçirildiğini yazdı.

Yapılacak düzenlemeden küçük esnafı kapsam dışında tutulabileceğini yazan gazete, Böyle bir düzenlemede dikkat edilmesi gereken önemli bir noktanın da şirketler üzerinde kayıtlı bulunan gayrimenkullarin gerçek değerlerinin tespiti için de çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.

Dünyada da örneklerinin mevcut olduğunu yazan gazetede ayrıca şunlar yer aldı:

"Tarihte örneklerine rastlanılan bu uygulamanın bir benzerini Türkiye; Birinci Dünya Savaşı sırasında uyguladı. 19. Yüzyılda iki büyük savaş gören dünyada, birçok ülke dönemsel olarak vergi artışları yaptı. Özellikle İkinci Dünya Savaşı sırasında birçok ülke, olağanüstü dönemin zorluklarıyla baş edebilmek için radikal yöntemlerle daha fazla vergi almanın yoluna gitti. Alınan önlemlerin başında kazançlardan alınan vergilerin artırılması dikkat çekiyor. Yunanistan, Bulgaristan ve İsviçre, geçici olarak “servet vergisi” uygulamasına gitti. Almanya, İngiltere, ABD ise kazancın neredeyse tamamına el koyduğu dönemler yaşadı."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.