Binyamin Netanyahu kimdir? Binyamin Netanyahu kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

Binyamin Netanyahu kimdir? Binyamin Netanyahu kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

Binyamin Netanyahu son zamanlarda araştırılan isimler arasında yer alıyor. İnsanlar Binyamin Netanyahu kimdir? Binyamin Netanyahu kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorularının cevaplarını aratıyor.

Arama motorlarında en çok aratılan isimler arasında Binyamin Netanyahu yer alıyor. Binyamin Netanyahu son zamanlarda en merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, Binyamin Netanyahu kimdir? Binyamin Netanyahu kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte tüm merak edilenler haberimizin devamında:

BİNYAMİN NETANYAHU KİMDİR?

BİNYAMİN NETANYAHU KİMDİR?

Binyamin Netanyahu, İsrail'in siyasi bir lideri ve başbakanıdır. İsrail'in kuruluşundan bu yana, ülke siyasetinde önemli bir rol oynamış bir aileye mensuptur. Babası, Benzion Netanyahu, siyasi bir düşünür ve Siyonist liderdi.

Netanyahu, 1967'de İsrail Savunma Kuvvetleri'ne katıldı ve askeri istihbarat biriminde görev yaptı. Daha sonra Harvard Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisansını tamamladı ve ABD'de yaşamaya başladı. Burada, İsrail'in ABD büyükelçiliğinde çalıştı ve ABD Kongresi'nde danışmanlık yaptı.

Siyasi kariyerine 1980'lerin başında başladı ve İsrail'deki sağcı siyasi partilerden biri olan Likud'un lideri oldu. İlk defa 1996 yılında başbakan seçildi ve daha sonra 2009, 2013, 2015 ve 2019 seçimlerinde tekrar seçildi. Netanyahu, İsrail'deki güvenlik ve savunma politikalarının sert bir savunucusudur ve İsrail'in nükleer programına yönelik uluslararası baskıyı sıkı bir şekilde karşı çıkmaktadır. Netanyahu, İsrail'in İran'ın nükleer programıyla ilgili politikalarında da sert bir tutum izlemiştir.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.