Binlerce kişi hayatını kaybetti: Aralarında Türkler de var

Binlerce kişi hayatını kaybetti: Aralarında Türkler de var

Hava sıcaklıklarının 51 dereceye ulaştığı belirtilen Suudi Arabistan'da hac ibadeti sırasında 1301 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Suudi Arabistan'da aşırı sıcaklar can alıyor. Konuya ilişkin açıklama yapan yetkililer, bu yıl Hac sırasında en az 1301 kişinin öldüğünü, çoğunun yoğun sıcakta uzun mesafeler yürüyen izinsiz hacılar olduğunu duyurdu.

İslam aleminin en önemli ibadetlerinden biri olan Hac için bu yıl da milyonlarca kişi Suudi Arabistan'a gitti. Bu yılki hac ise sıcaklıkların zaman zaman 50 dereceyi aştığı zamanda gerçekleşti.

Suudi resmi haber ajansı SPA, ölenlerin dörtte üçünden fazlasının orada bulunmak için gerekli resmi izinlerinin olmadığını ve koruma olmaksızın doğrudan güneş ışığı altında yürüdüğünü kaydetti. Ölenlerden bazılarının yaşlı veya kronik hasta olduğunu da söylendi.

Sağlık Bakanı Fahd Al-Jalajel, sıcaklık artışının tehlikeleri ve tedbirleri konusunda farkındalığı artırmak için çaba sarf edildiğini söyledi. Sağlık merkezlerinin, 140 binden fazlası izinsiz olmak üzere yaklaşık yarım milyon hacıyı tedavi ettiğini ifade etti. Suudi Arabistan, Hac'ı, özellikle klimalı çadır ve resmi Hac ulaşım araçlarına erişimi olmayan kayıtsız hacılar için daha güvenli hale getirmek konusunda yetersiz kalmakla eleştirilmişti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.