Binamın hasar tespitini nereden öğrenebiliriz?

Binamın hasar tespitini nereden öğrenebiliriz?

Deprem sonrası hasar tespit çalışmaları hız kazandı. Alanında uzman binlerce çalışan binalarda tespitlerde bulunurken, vatandaşlar tespit sonucu kolaylıkla öğrenebilecek. Peki, binamın hasar tespitini nereden öğrenebiliriz?

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki yıkıcı deprem sonrası 10 şehirde binlerce yapı yerle bir olmuş ve yüzlerce vatandaşımız ölmüş ve yaralanmıştı. Depremin yaraları sarılmaya çalışılıp, arama-kurtarma faaliyetlerine devam edilirken bir yandan da şehirlerdeki deprem sırasında hasar görmüş binaların hasar tespitine başlandı. Açıklanan son verilere göre şu ana kadar deprem bölgesindeki tüm şehirlerde, 132 bin 898 bina incelenirken, 7 bin 584 adet yıkık ya da acil yıktırılması gereken yapı, 12 bin 617 adet yapıda ise ağır hasarlı yani oturulamaz raporu verildi. Peki, sonuçları nasıl öğrenebiliriz? Binamın hasar tespitini nereden öğrenebiliriz? Detaylar haberimizde:

lhssdkl.jpg

HASAR TESPİT SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yapmış olduğu açıklamayla en kısa süre içerisinde çalışmaları sonlandırarak vatandaşların sonucu öğrenmesini amaçladıklarını bildirdi. Sonuç öğrenme konusunu ise rahat ve basit bir şekilde öğrenebilmesi açısından e devlete taşındığı söylendi. Sonuç öğrenmek isteyen vatandaşlar e-Devlet’ten ilgili sayfaya girerek kimlik bilgileriyle öğrenebiliyor. Ayrıca “hasartespit.csb.gov.tr” adresinden de hasar tespit sonucu öğrenilebilir. Hasar tespit sonucuna ulaşmak için tıklayınız.

sgklsjhskln.jpg

ŞEHİRLER YENİDEN İNŞA EDİLECEK

Kahramanmaraş’ta ki depremler sonrası 10 şehir ve ilçelerinde büyük yıkım gerçekleşmişti. Binlerce bina depremde yerle bir olurken, yüzbinlerle ifade edilebilecek binada ise hasar meydana gelmişti. Bu konuda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde şehirlerin yeniden ayağa kaldırılacağı açıklanmıştı.

Konu hakkında bilgiler veren bakan Kurum: “10 ilimizde eş zamanlı olarak Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini de başlatmış olacağız. Depremin etkilediği 10 ilimizde Cumhuriyet tarihimizin en büyük afet konut projesini inşallah TOKİ üzerinden başlatacağız. 30 bin mühendis ve işçimizi, arama kurtarma faaliyetine katılan firmalarımızı araç ve ekipleriyle birlikte 10 ile yönlendirdik. Bunlar çalışmalara devam ediyor.” diye konuştu.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.