Bina tespit uygulaması nedir, ücretli mi?

Bina tespit uygulaması nedir, ücretli mi?

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası akıllara Marmara depremi geldi. Vatandaşlar oturduğu binaların depreme karşı sağlam olup olmadığını merak ediyor. Peki, bina tespit uygulaması nedir, ücretli mi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bina taramalarına kiracılar ve 2000 yılı sonrası yapılan bina ve yapılar için başvuru yapabilmesine olanak sağladı. Kahramanmaraşlı depremler sonrası akıllara yeniden Marmara depremi geldi. Vatandaşlar oturduğu binaları ve iş yeri dükkanlarını depreme sağlam olup olmadığını merak ediyor. Peki, bina tespit uygulaması nedir? Bina tespiti ücretli mi?

bina tespit çalışması yapan ekipler

BİNA TESPİT UYGULAMASI NEDİR?

Teknik personeller tarafından ziyaret edilen binalar, Deprem Master Planı’nda geçen ikinci değerlendirme yöntemleri için kullanılacak değerlerin ölçümleri yapılmaktadır.

Bu değerlerin belirlenmesi için ofiste zemin ve depremsellik verilerinin tespit edilmesi, sahada ise; kolon sıvası kaldırılarak beton yüzey sertliğinin ölçümü, Kolon betonunu donatı çapı ve planının çıkarılması, kolon kiriş ve kat ölçüleri ile kat planının çıkarılması, duvar tarama cihazı ile kolon aralıklarının belirlenmesi işlemleri yapılarak veri toplanır.

Binada yapılan testler sonucu “deprem güvenlik oranı” belirlenir. Daha sonra ekipler tamirat işlemlerini gerçekleştirmektedir.

bina deprem tespiti yapılması gereken bir bina

BİNA TESPİTİ ÜCRETLİ Mİ?

İstanbul Büyükşehir belediyesi tarafından yürütülen bina tespit çalışmaları ücretsiz bir şekilde gerçekleşmektedir.

bina tespit çalışması yapan görevliler

TESPİT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2000 yılı öncesi yapılan binalarda “Hızlı Bina Tarama Yöntemi” ile gerçekleştirilen bina tespit talebi, İBB resmi internet sayfasından oluşturulur.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.