Bijî Portîkez’den işgalci T.C.’ye: Ferhat Encü yine gündemde

Bijî Portîkez’den işgalci T.C.’ye: Ferhat Encü yine gündemde

25. ve 26. Dönem HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Encü, Berwari bölgesinde yürütülen TSK operasyonlarını, “T.C. bölgeyi işgal edip kontrol noktası kurmuş. Bizim güney yönetimi hala uykusundan uyanmamış” diye yorumladı.

25. ve 26. Dönem HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, yine haddinin aşan bir paylaşım yaptı. Encü, Berwani bölgesinde yürütülen TSK operasyonlarını, “TC bölgeyi işgal edip kontrol noktası kurmuş. Bizim güney yönetimi hala uykusundan uyanmamış” diye yorumladı.

Encü, EURO 2024 Avrupa Şampiyonası sırasında yaptığı “Bijî Portîkez” paylaşımıyla uzun süre konuşulmuştu.

4-001.jpg

HADDİNİ AŞTI, İŞGALCİ DİYE BAHSETTİ

Sosyal medya uygulaması X üzerinden yeni bir paylaşım yapan Encü, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Berwari bölgesine düzenlediği operasyonu, “T.C., Güney Kürdistan sınırları içerisinde olan bölgeyi işgal edip kontrol noktası kurmuş. Bizim güney yönetimi hala uykusundan uyanmamış. Ya da uyanmak istemiyor” diye yorumladı.

Encü’nün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nden “bizim güney yönetimi” diye bahsettiği görüldü. Encü, aynı paylaşımda, aktif olarak emekli milletvekili maaşı aldığı Türkiye Cumhuriyeti’nden “işgalci” diye bahsetti.

1-001.jpg

TERÖRLE MÜCADELE SÜRÜYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütü PKK’ya yönelik yürüttüğü operasyonlar devam ediyor. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi sınırları içerisinde yer alan Berwari Bala'daki bazı köyler boşaltıldı.

Duhok’un Amedi ilçesine bağlı alanda çatışmalar sürüyor. Silahlı Kuvvetler, sınır bölgelerinde havadan ve karadan kapsamlı bir operasyon yürütüyor.

2-001.jpg

HAREKÂT DÜZENLENEN BÖLGE: BERWARİ

Berwari, Kuzey Irak'ta ve Türkiye'nin güneydoğusunda Hakkari sınırında bir bölge. Yerleşim yerlerinde ağırlıklı olarak Süryaniler ve Kürtler yaşıyor. 1951'de İsrail'e göç etmeden önce geniş bir Yahudi topluluğunda da bölgede ikamet ettiği biliniyor.

Bölge, Türkiye ve Irak arasında kuzey ve güney olmak üzere ikiye bölünmüş durumda. Güneyde yaşayan Süryaniler Arami dilinin modern şekli olan Suret lehçelerini konuşuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.