Beypazarı'na akın: Turistlerden yoğun ilgi görüyor

Beypazarı'na akın: Turistlerden yoğun ilgi görüyor

Tarihi ve kültürel zenginlikleri ile dikkatleri üzerine çeken başkentin şirin ilçesi Beypazarı, yaz mevsiminin gelmesi ile turist akınına uğruyor.

Başkentin şirin ilçesi Beypazarı, son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin gözde ilçelerinden biri haline geldi. Tarihi atmosferi, zengin kültürel mirası ve doğal güzellikleri ile dikkatleri üzerine çeken Beypazarı, hafta sonu kaçamakları ve kültür turları için ideal bir destinasyon olarak öne çıkıyor. İlçe havaların ısınmasıyla birlikte turist akınına uğruyor.

2.jpg

YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Beypazarı'nın tarihi konakları ve evleri, Osmanlı döneminin mimari yapısını günümüzde de yansıtıyor. Gerek müze olarak gerekse konaklama alanı olarak kullanılan tarihi konaklar, turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Osmanlı dönemine ait eserlerle dolu ve bölgenin zengin tarihini keşfetmek isteyenler için geniş bir yelpaze sunan Beypazarı Tarih ve Kültür Müzesi, mutlaka görülmesi gereken mekanlar arasındaki yerini alıyor.

1-002.jpg

YÖRESEL LEZZETLER DİKKAT ÇEKİYOR

Beypazarı, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile olduğu kadar, kendine has lezzetleriyle de dikkat çekiyor. Özellikle çayın yanında atıştırmalık olarak tüketilen coğrafi işaret tescilli Beypazarı kurusu, bu lezzetlerin başında geliyor. Bunun yanı sıra; güveç ve 80 katlı baklava ilçeyi ziyarete gelen vatandaşların vazgeçilmezi oluyor. İlçeye özgü lezzetler, yöresel tatların ülke içinde ve dışında tanınmasını sağlıyor.

3-003.jpg

“GERÇEK ANLAMDA BİR KÜLTÜR ŞEHRİ”

Beypazarı’nı gezmeye gelen ziyaretçi Esma Ardıç, “Beypazarı’nı gezmeye ailemle beraber geldim. Gerçek anlamda bir kültür şehri. Tarihi ve kültürel eserler beni oldukça etkiledi. İlçede bulunan müzeleri ve çarşıyı gezerken adeta geçmişe yolculuğa çıkıyorsunuz. Çarşıda yürürken birçok esnaf Beypazarı kurusu başta olmak üzere çeşitli ikramlarda bulundu. Ben çok beğendim, gelmeyen, görmeyen herkese de ilçeyi ziyaret etmesini tavsiye ediyorum” diyerek bölge halkının misafirperverliğine dikkat çekti.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.