Beypazarı eğlenceye doyacak: Festivale geri sayım başladı

Beypazarı eğlenceye doyacak: Festivale geri sayım başladı

Başkentin tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü şirin ilçesi Beypazarı, bu yıl 27.’si düzenlenecek olan Uluslararası Beypazarı Festivali'ne hazırlanıyor. 27 Eylül tarihinde başlayacak olan festivalde, birbirinden değerli ünlü isimler sahne alacak.

Başkentin tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü şirin ilçesi Beypazarı, bu yıl 27.’si düzenlenecek olan Uluslararası Beypazarı Festivali'ne hazırlanıyor. 27 Eylül tarihinde başlayacak olan festivalde, birbirinden değerli ünlü isim sahne alacak. 3 gün dolu dolu geçecek festivalde, canlı performanslardan kültürel etkinliklere, el sanatları sergilerinden yöresel lezzetlere kadar birçok etkinlik yer alacak. Beypazarı’nın kendine özgü atmosferinde unutulmaz anlar yaşatmayı hedefleyen bu festival, hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerini ağırlayacak.

bey.jpg

EL SANATLARI GÖZLER ÖNÜNE SERİLECEK

27.’si düzenlenecek olan Uluslararası Beypazarı Festivali boyunca, Beypazarı’nın zengin kültürel mirası ziyaretçilere tanıtılacak. Beypazarı’nın tarihi konakları arasında açılacak sergilerde; geleneksel takılar, yöreye özgü dokumalar ve ahşap işçilikleri gibi yerel el sanatları gözler önüne serilecek. Ustalar tarafından gerçekleştirilecek olan gösteriler sayesinde, hem Beypazarı’nın kültürel mirası anlatılacak hem de genç nesillere aktarılmasını sağlayacak.

lezzet.jpg

DAMAK ÇATLATAN LEZZETLER TADILACAK

Tarihi konakları yanı sıra Beypazarı denilince akla gelenlerden birisi de yöresel mutfağıdır. Alanda kurulan stantlarda ziyaretçiler, Beypazarı’nın meşhur 80 katlı baklavası başta olmak üzere, tarhana çorbası, Beypazarı kurusu ve organik ürünleri gibi yerel lezzetleri tatma fırsatı bulacak. Bunun yanı sıra birçok yerel üretici de, festival alanında doğal lezzetlerini satışa sunma imkânı yakalayacak.

basliksiz-1egrsgs.jpg

KULAKLARIN PASI SİLİNECEK

Festival boyunca düzenlenecek olan konserler kulakların pasını silecek. Konserin ilk günü Türk müziğinin sevilen isimlerinden biri olan Altay sahne alacak. İkinci gün ise, son yıllarda yıldızı parlayan, gençler tarafından büyük bir beğeniyle karşılanan Sefo sahnenin tozunu attıracak. Konserin kapanışını ise, “Kalbimin tek sahibine” diyerek sevilen sanatçı İrem Derici yapacak. 3 gün boyunca sürecek olan konserlerde, her yaştan müzikseverin keyifle dinleyeceği performanslar yer alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.