Beypazarı 3 gün eğlenceye doydu

Beypazarı 3 gün eğlenceye doydu

27’ncisi düzenlenen Uluslararası Beypazarı Festivali, bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandı. Yerel kültürün, tarihin ve el sanatlarının tanıtıldığı festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Beypazarı, bu yıl 27. kez düzenlenen Uluslararası Beypazarı Festivali'nde yerli ve yabancı ziyaretçileri bir araya getirdi. 27 Eylül’de başlayan festival, 3 gün boyunca renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Festival kapsamında, ünlü sanatçılar sahne alarak vatandaşlara unutulmaz müzik eğlencesi sundu. Beypazarı’nın tarihi konakları ve doğal güzellikleri arasında gerçekleşen bu festival, canlı müzik performanslarından kültürel etkinliklere, el sanatları sergilerinden yöresel tatlara kadar pek çok aktivite ile vatandaşlar bayram havası yaşadı. Her yaştan misafirin keyifle vakit geçirdiği etkinlikler, ilçenin turistik cazibesini artırırken, Beypazarı’nın kültürel mirasının da tanıtılmasına katkı sağladı.

beypazari-1.jpg

BÜYÜK BİR İLGİ TOPLADI

27’ncisi gerçekleşen Uluslararası Beypazarı Festivali, Ankara'nın gözde ilçelerinden Beypazarı’nın zengin kültürel mirasını ziyaretçilere sunarak büyük bir ilgi topladı. Festival boyunca, ilçenin tarihi dokusunu yansıtan sokaklarda yer alan geleneksel konaklarda açılan sergiler, bölgeye özgü el sanatlarını gözler önüne serdi. Bölgeye ait dokumalar, el emeği ahşap işçilikler ve geleneksel takılar gibi birçok yerel ürün hem sergilendi hem de satışa sunuldu. Bunların yanı sıra, el sanatları ustalarının gerçekleştirdiği canlı performanslar ile ziyaretçilere, bu ürünlerin yapım süreci adım adım anlatıldı. Festival, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekti.

beypazari-3.jpg

YÖRESEL MUTFAK TANITILDI

Beypazarı, yalnızca tarihi konakları ile değil, yöresel lezzetleri ile de büyük ilgi görüyor. Festival alanında kurulan stantlarda, vatandaşlara ünlü 80 katlı Beypazarı baklavasından tarhana çorbasına, Beypazarı kurusundan birçok yöresel lezzete kadar zengin bir yelpaze sunuldu. Festival, yerel üreticilere doğal ürünlerini tanıtma ve satma imkânı sunarken, ziyaretçilere de benzersiz bir alışveriş deneyimi sağladı. Bu sayede, hem geleneksel tatların yaşatılmasına katkı sağlandı hem de katılımcılara unutulmaz bir kültürel deneyim sunuldu.

beypazari-4.jpg

EĞLENCELİ DAKİKALAR YAŞANDI

3 gün boyunca müzikseverlerin unutulmaz anlar yaşadığı festival, birbirinden ünlü 3 sanatçıyı ağırladı. İlk gün, Türk müziğinin sevilen isimlerinden Altay, sahne alarak festivalin açılışını yaptı. İkinci gün, gençlerin son yıllarda favori isimlerinden biri haline gelen Sefo, sahneye çıkıp enerjik performansıyla festival coşkusunu doruğa taşıdı. Festivalin finalinde ise, duygusal şarkılarıyla büyük beğeni toplayan İrem Derici sahne alarak kapanışı yaptı. 3 gün süren bu müzik dolu festival, her yaştan katılımcının ilgisini çeken çeşitli performanslarla dolup taştı ve izleyiciler keyifli anlar yaşadı.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.