Beyin ölümü gerçekleşen vatandaşın organları dört hastaya umut oldu

Beyin ölümü gerçekleşen vatandaşın organları dört hastaya umut oldu

Burdur'da beyin ölümü gerçekleşen H.T.'nin ailesi tarafından bağışlanan organları, farklı şehirlerdeki dört hastaya nakledildi. Operasyonlar, üç farklı hastanede gerçekleştirildi ve organ nakli bekleyen hastalara yeni bir yaşam şansı tanındı.

Burdur'un Gölhisar ilçesinde yaşayan inşaat ustası H.T.'nin beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından, ailesi organ bağışı kararı aldı. Bu karar üzerine, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla Ankara'dan bir ekip ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden ekipler Burdur'a geldi. H.T.'nin organları, üç farklı hastaneye nakledilmek üzere yola çıkarıldı.

NAKİL OPERASYONLARI

H.T.'nin kalbi Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne, bir böbreği ve karaciğeri Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne, diğer böbreği ise Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen nakillerde, 7 yıldır bekleyen Afyonkarahisar'dan bir kadın hastaya böbrek, 3 yıldır bekleyen Antalya'dan 71 yaşındaki bir kadın hastaya ise karaciğer nakli yapıldı.

UZMANLARIN AÇIKLAMALARI

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, nakillerin aralıksız sürdüğünü belirtti. Özkan, "Ailenin erdemli davranışı sayesinde başka hayatlar can buldu. Ameliyathanemiz aralıksız bir şekilde çalışıyor. Canlı vericiden de birazdan bir karaciğer ve böbrek nakli daha olacak" diyerek organ bağışının önemine dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.