Belediye'nin günlerdir duyurusu yaptığı stantlar ilgi görmedi: Başkan kendi bile katılmadı

Belediye'nin günlerdir duyurusu yaptığı stantlar ilgi görmedi: Başkan kendi bile katılmadı

İzmir Bornova’da belediye tarafından kurulan ve günlerdir duyuruları yapılan kitap stantları ilgi görmedi. Eserlerini imzalamak için stantlarda yerlerini alan yazarları kimse ziyaret etmedi. Başkanın bile gelmediği yazar stantları gün boyu boş kaldı.

Eğitim seviyesinin en yüksek olduğu illerden olan İzmir Bornova’da belediye tarafından kurulan ve günlerdir duyuruları yapılan kitap stantları ilgi görmedi. Eserlerini imzalamak için stantlarda yerlerini alan yazarları kimse ziyaret etmedi. Kitap Günleri’ni tertipleyen Belediye Başkanı’nın bile ziyaret etmemiş olması dikkat çekti.

YAZAR ÇOK OKUR YOK

Homeros’un Bornovası 5. Kitap Günleri’nde yazar stantları gün boyu boş kaldı. Stantta okurlarını bekleyen ancak kimseyi bulamayan Şair Kadri Urgan, karşılaştığı ilgisizlikle ilgili "12 Eylül’den bu yana kitap okurunun azalması maalesef bu noktaya varmıştır. Yazar çok, ancak okur yok. Kitap fuarına geldik ama kitap okurunu bulamıyoruz. Stantlarda boş oturuyoruz" dedi.

izmir.png

BAŞKAN DA KATILMAYINCA BÖYLE OLDU

Kitap fuarına organize eden belediye başkanının bile katılmaması dikkat çekti. Bu durum yazarların tepkisini çekti.

Dokuz Eylül gazetesinin haberine göre, stantlardaki bir diğer yazar Hüseyin Habip Taşkın ise, okursuz geçen fuar hakkında "Okursuz bir kitap fuarı olmaz. Boş stantlarda okura kitap ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu noktada belediye başkanını yanımızda görmek isterdik, destek ve moral için ama maalesef yok. Son 25 yılın bizi getirdiği durum işte budur" diye konuştu.

Kaynak:www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.