Belediye başkanları gözaltına alındı

Belediye başkanları gözaltına alındı

Gaziantep'te güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen terör operasyonunda, iki siyasi partinin üst düzey yöneticileri gözaltına alındı. Operasyon, terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirildi.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda şu isimler gözaltına alındı:

Mustafa T. - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şahinbey İlçe Eş Başkanı

Mehmet Ö. - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Gaziantep İl Eş Başkanı

Müslüm D. - DBP Şahinbey İlçe Eş Başkanı

OPERASYONUN DETAYLARI

Operasyon, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Gözaltına alınan üç şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Yetkililerin açıklamasına göre, şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

SORUŞTURMANIN KAPSAMI

Operasyonun, terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen geniş çaplı bir soruşturma kapsamında gerçekleştirildiği belirtiliyor. Ancak, gözaltına alınan siyasi parti yöneticilerinin hangi spesifik suçlamalarla karşı karşıya oldukları henüz açıklanmadı.

SİYASİ PARTİLERİN TEPKİLERİ

Operasyon sonrası DEM Parti ve DBP'den henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, bu tür operasyonların geçmişte sıkça siyasi baskı olarak nitelendirildiği biliniyor. Önümüzdeki günlerde her iki partinin de konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.