Belediye Başkanları Cumhurbaşkanı Yardımcısı olabilir mi?

Belediye Başkanları Cumhurbaşkanı Yardımcısı olabilir mi?

Meral Akşener yeniden masaya dönüyor. İmamoğlu ile Yavaş'ın Akşener'le yaptığı görüşme sonrası, bu iki ismin Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı formülü resmen ilan edildi. Peki, Belediye Başkanları aynı zamanda Cumhurbaşkanı Yardımcısı olabilir mi?

Millet İttifakı'nda yeni bir formüle başvurdu. Buna göre ABB Başkanı Yavaş ile İBB Başkanı İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Yardımcılığı gündemde. Vatandaşlar Belediye Başkanlarının Cumhurbaşkanı Yardımcısı olup olamayacağını merak ediyor. Belediye Başkanı Cumhurbaşkanı Yardımcısı olursa ne olur? sorusu araştırılıyor. Peki, Belediye Başkanları aynı zamanda Cumhurbaşkanı Yardımcısı olabilir mi? İşte tüm detaylar:

Belediye Başkanları Cumhurbaşkanı Yardımcısı olabilir mi sorusu için Akşener Yavaş ve İmamoğlu

BELEDİYE BAŞKANLARI CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLABİLİR Mİ?

2 Mart Perşembe günü 6’lı masanın 6 üye ile son toplantısının ardından ortam gerilmiş, masadaki bağlar kopmuştu. Meral Akşener, 3 Mart günü yaptığı açıklama ile masadan ayrıldığını belirtmiş, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlarını göreve çağırmıştı. Başkanlar ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olmuştu. Perşembe gününden beri süre gelen aday tartışmalarına bugün yeni bir iddia daha eklendi. İyi Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, İmamoğlu ile Yavaş'ın Akşener'le yaptığı görüşme sonrası, bu iki ismin Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı formülünü resmen ilan etti.

"YASAL DÜZENLEME GEREKİR"

İyi Parti'nin Yavaş ve İmamoğlu ile ilgili bu teklifinin Millet İttifakı'nın diğer liderleri tarafından da kabul edilmesi halinde bu konuda bir protokol imzalanacağı belirtiliyor.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması halinde Yavaş ile İmamoğlu'nun mevcut görevlerini sürdürürken, Başkan Yardımcısı olup olamayacağı konusunu tartışmaya açtı.

Yürürlükteki düzenlemelere göre, belediye başkanları aynı zamanda başka bir görev alamazlar.

Bu noktada Millet İttifakı'nın seçimleri kazanması halinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak olan Yavaş ile İmamoğlu'nun mevcut görevlerini sürdürebilmeleri için yasal düzenleme yapılması gerektiği ifade ediliyor.

MEHMET UÇUM: OLAMAZ

Bu arada, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan konuyla ilgili çarpıcı bir açıklama geldi. Uçum "Anayasaya göre vesayet makamı ile belediye başkanlığı asla birleşemez" dedi.

Uçum'un twitter'dan yaptığı paylaşım şöyle: "Anayasaya göre vesayet makamı ile belediye başkanlığı asla birleşemez(m.127/5).Aynı kişinin hem CB Yardımcısı hem Belediye Başkanı olması Anayasanın açık ihlalidir.Küresel sömürgecilerin planları ve dar çıkarlar için hukuk dışı ve abes çözüm arayışları boştur.Halk hesabını sorar."

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.