Belediye Başkanı Ekicioğlu: Kırşehir'in Temel Su İhtiyacını Gasp Etmek İstiyorlar

Belediye Başkanı Ekicioğlu: Kırşehir'in Temel Su İhtiyacını Gasp Etmek İstiyorlar

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kervansaray Dağları’nda başlatılan maden arama çalışmalarına karşı çıkarak “Kırşehir'in temel su ihtiyacını gasp etmek istiyorlar” iddiasında bulundu.

Kırşehir Kervansaray Dağları’nda başlatılan maden arama çalışmaları ildeki pek çok kesimin tepkisini çekiyor. Muhalif siyasi partilerin yanı sıra çok sayıda sendika, dernek, STK ve muhtar “şehrin su havzasını tehdit ettiği” gerekçesiyle maden arama çalışmalarına karşı çıkıyor.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ile birlikte Cacabey Meydanı'nda altın madenlerine karşı düzenlenen imza kampanyasına katılarak basın açıklamasında bulundu.

Kervansaray Dağları'nda başlatılan altın çalışmaları nedeniyle büyük risk altında bulunan Kırşehir'de Kent Konseyi tarafından imza kampanyası başlatılmıştı. Kampanyanın 3. gününde Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekili Metin İlhan ile birlikte imza kampanyasına katılarak basın açıklamasında bulundu.

kirsehir.jpg

EKİCİOĞLU'NDAN ÇARPICI İDDİALAR

İmza kampanyası ve basın açıklamasına destek veren tüm siyasi parti, sendika, dernek, STK temsilcileri, Köy Muhtarları ve vatandaşlara teşekkür eden Belediye Başkan Selahattin Ekicioğlu, şunları söyledi:

“O bölgedeki altın madeni faaliyetleri bizim su havzamızı tehdit ediyor. Kırşehir'in içme suyunun yüzde 80'i o bölgeden geliyor. Maden üretimi sırasında saatte 180 ton su kullanılacağı söyleniyor. Bu miktar Kırşehirli'nin temel ihtiyacı olan suyun gasp edilmesi ve Kırşehir'in susuz bırakılması anlamına geliyor. Bugün buradaki kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu kampanyanın ardından eyleme geçeceğiz ve protestolarımıza hep birlikte devam edeceğiz. Uluslararası firmaların yer altından çıkardıkları altınların hiçbir zaman Türkiye ekonomisine faydası olmamıştır, aksine sadece kendi ülkelerine faydası olmuştur. Çıkarılan beyana esas madenin yüzde 2’sini ülkemize verip gidiyorlar. Devlet tarafından kayıt altına alınan miktar ise firmanın beyanına göre belirleniyor. O oran da bu çevreyi talan etmedeki hesaba sığıyorsa hep birlikte çıkaralım diyebiliriz ama değmiyor. Ortaya çıkan pislik, çevre kirliliği ve kimyasalları, siyanürleri çocuklarımıza, ülkemize bırakıp gidecekler. Siyanür havuzları üzerinden kuş dahi uçmuyor. Bu yüzden hep birlikte bu eylemlerimizi devam ettireceğiz ve sonuna kadar da arkasında duracağız. Bu nedenle bu konuda duyarlı olan herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza temiz hava ve temiz su bırakmak için hep birlikte; el birliğiyle mücadele etmeye devam edeceğiz.”

KAMPANYAYA MUHTARLARDAN DESTEK

Kırşehir Milletvekili CHP'li Metin ilhan, CHP İl Başkanı Baran Genç, Kırşehir Kent Konseyi Temsilcisi Ömer Duran ve bazı köy muhtarları da konuyla ilgili tepkilerini içeren açıklamada bulundu.

Kaynak:www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.