Bedrana filmi nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kim?

Bedrana filmi nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kim?

Bedrana filmi gündem oldu. İnsanlar aram motorlarında Bedrana filmini araştırıyor. Peki, Bedrana filmi nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kim?

Bedrana filmi gündem oldu. Bedrana filminin neyi anlattığı merak ediliyor. İnsanlar aram motorlarında Bedrana filmini araştırıyor. Peki, Bedrana filmi nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kim? İşte tüm detaylar:

BEDRANA NEREDE ÇEKİLDİ?

Bedrana filminin çekimleri Elazığ’da yapılmıştır. Usta oyuncu Perihan savaş film çekilirken henüz 14 yaşındayı. Savaş filmle ilgili şöyle konuştu:

"O zaman Elazığ'da bir otel vardı. Bir müddet burada çalıştık ve daha sonra Palu'ya gittik. Palu'da otel yoktu. Palu'da bir okulda kaldık. 1,5 ay boyunca burada Bedrana filmini çektik. Bedrana filmi benim sinema hayatımdaki dönüm noktasıdır. Bana Antalya Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandırdı.”

bedrana filmi konusunu anlatmak için filmden bir sahne fotoğrafı

BEDRANA FİLMİ KONUSU

Bedrana filmi o yıllarda Güneydoğu bölgesindeki toprak ve insan ilişkilerini işlemiştir. Filmde, Bedrana ve Davut’un töreye rağmen birlikte olma mücadelesi konu edilir. Birbirini seven Davut ve Bedrana, birlikte kaçar fakat köylüler peşlerine düşer. Bedrana filminde Ağa’ya sığınan Davut ve Bedrana, Ağa’nın yardımıyla evlenir. Ağa, yaptığı iyiliğin karşılığında Davut'tan kendisi için kaçakçılık yapmasını ister. Davut’un yokluğunda ise çoban Hamza, Bedrana’yı kaçırır. Bunun üzerine köylüler Davut’tan namusunu temizlemesini ister. Böylece Bedrana filmi biter.

Haber merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.