BBP Lideri Destici: “Bahane kalmadı, Suriyeliler gönderilmeli”

BBP Lideri Destici: “Bahane kalmadı, Suriyeliler gönderilmeli”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Suriye'de genel af ilan edilmesiyle birlikte Suriyeli mültecilerin ülkelerine gönderilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhur İttifakı içinde yer alan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinden hükümete seslendi. Suriye’de genel affın çıkmasıyla birlikte Suriyeli mültecilerin ülkelerine gönderilmesi gerektiğini vurgulayan Destici, Suriye yönetimini bahane eden Suriyelilerin herhangi bir bahanelerinin kalmadığını belirtti.

"TÜRKİYE DAHA FAZLA DAYANAMAZ"

Özellikle son yıllarda yaşanan ekonomik kriz ve enflasyona ilişkin olarak Türkiye’nin durumuna dikkat çeken Mustafa Destici, “Artık ülkelerine dönmeleri veya geri gönderilmeleri gerekiyor. Türkiye, ekonomisiyle de sosyolojisiyle de bu sorunu daha uzun süre taşıyabilecek durumda değil” dedi.

ESAD İMZALADI, AF ÇIKTI

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, imzaladığı kararname ile birlikte, mültecileri de kapsayacak şekilde 22 Eylül 2024'ten önce suç işleyenler için genel af çıktı. Söz konusu kararnamenin hükümleri, saklanan ve yargıdan kaçanların yurtiçinde üç ay, yurtdışında ise dört ay içinde teslim olmaları halinde uygulanacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.