Başsavcılık İmamoğlu kararına itiraz etti

Başsavcılık İmamoğlu kararına itiraz etti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun "terör" soruşturmasında serbest bırakılmasına itiraz etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun "terör" soruşturmasında serbest bırakılmasına itiraz etti. Başsavcılığın İmamoğlu’nun "silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan da tutuklanması talebinin reddine karşı üst mahkemeye başvuracağı öğrenildi.

Başsavcılık ayrıca İmamoğlu’nun "yolsuzluk" soruşturması kapsamında bir kısım suçlardan tutuklanırken bazı suçlardan serbest bırakılmasına da itiraz edeceğini bildirdi.

İMAMOĞLU HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada yürütülen mali nitelikli soruşturma kapsamında İmamoğlu’nun "suç örgütü kurmak ve yönetmek", "rüşvet almak", "irtikap", "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından tutuklandığı belirtilmişti.

Kaynak:gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.