Başkentte KKTC Parkı olduğunu biliyor muydunuz?

Başkentte KKTC Parkı olduğunu biliyor muydunuz?

1974 yılında “Ayşe tatile çıksın” parolasıyla gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıldönümünde başkentte KKTC Parkı olduğunu biliyor muydunuz?

Türkiye’nin gündeminde yer alan ve kutlamaları hafta boyunca devam eden Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümünde başkentte yer alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Parkı ve Kıbrıs Şehitleri Hatıra Ormanı dikkatleri çekti. 2021 yılında KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da katılımı ile açılan park, başkente yeşil bir alan kattı. 3 yıllık süreçte yüzlerce ziyaretçiyi ağırlayan park, Türk’ün Kıbrıs’taki başarısının günümüzdeki yansıması olarak dikkatleri çekti.

kibriiss-2.jpg

20 BİN METREKARELİK ALANA YAYILIYOR

Altındağ Belediyesi tarafından Karapürçek Mahallesi'nde 20 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Şehitleri Parkı ve Kıbrıs Şehitleri Hatıra Ormanı, coşkulu bir törenle açılmıştı. İçinde yürüyüş alanları, spor alanları, oturma alanları ve hatıra ormanı bulunan parkın açılış törenine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dönemin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Valisi Vasip Şahin, dönemin Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ve çok sayıda davetli katılmıştı.

kibriiss-3.jpg

DAYANIŞMANIN SEMBOLÜ “KKTC PARKI”

Parkın açılışında davetlilere seslenen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit düşen 498 kahramanı minnetle andıklarını ve açılan anıt hatıra ormanının, onların aziz hatıralarını yaşatmak için yapıldığını söyledi. Tatar, "Bu park ve orman, Kıbrıs Türk halkının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin dayanışmasının bir sembolüdür" ifadelerini de kullanmıştı.

KIBRIS BARIŞ HAREKATI'NIN 50. YILI ANILIYOR

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde çeşitli törenlerle anılıyor. 20 Temmuz 1974'te başlatılan ve 16 Ağustos 1974'te sona eren harekat, Kıbrıs Türk halkının varlığını güvence altına almış ve adada uzun yıllar süren çatışmalara son vermiştir. Devam eden süreçte bağımsız Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurulmuş ve Kıbrıs Türklerinin yıllarca süren destansı hak savunmasında başarılı olunmuştur.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.