Başkentray şikayetleri artıyor: EGO'dan açıklama geldi

Başkentray şikayetleri artıyor: EGO'dan açıklama geldi

Sincan-Kayaş hattındaki seferlerin süresinin kısaltılmasına rağmen, Başkentray'da yolcu yoğunluğu artmaya devam ediyor. Özellikle mesai saatlerinde dolmuş olan trenler, vatandaşların şikayetlerine neden oluyor. EGO, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Geçtiğimiz aylarda Sincan-Kayaş arasında hafta içi 15 dakika olan 06:00 ve 08:45 saatleri arasındaki seferler 11 dakikaya düşürülmüştü ancak bu önlem yeterli olmadı. Başkentray şikayetleri artmaya devam ediyor. Özellikle mesai saatlerinde Başkentray, henüz ikinci duraktayken dolmuş oluyor.

Buna karşın vatandaşlar Başkentray şikayetlerini EGO Genel Müdürlüğüne iletti. Konuyla ilgili açıklama yapan EGO, Başkentray hattının işletmesi TCDD tarafından yürütüldüğünü bildirdi.

Açıklamada şunlar yer aldı:

"T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Başkentray hattının işletmesi TCDD tarafından yürütülmektedir ve Kuruluşumuzun bu hizmetle bir ilgisi bulunmamaktadır. Bu nedenle, Başkentray ile ilgili her türlü istek ve şikâyetin doğrudan TCDD’ye iletilmesi gerekmektedir.
Saygılarımızla."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum