Başkentin ilçe belediyeleri depremzedelerin yanında

Başkentin ilçe belediyeleri depremzedelerin yanında

Ankara ülkemizde yaşanan asrın depremine kayıtsız kalmadı. İlçe belediyeleri düşük bütçelerine rağmen fedakârca elinden gelen bütün desteği bölgeye gönderdi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler, 10 ilimizde binlerce can kaybına ve büyük hasara yol açtı. Ankara’nın ilçe belediyeleri de depremzedeleri yalnız bırakmıyor. Ankara’nın İlçe belediyeleri düşük bütçelerine rağmen ellerinden gelen bütün desteği fedakârca bölgeye gönderiyor. Arama kurtarma malzemeleri ve ekipleri, ihtiyaç malzemeleri ve çadır kentleri depremin ilk gününden itibaren depremzede vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyor. İşte ilçe belediyelerinin deprem bölgesine verdiği destek şu şekilde;

kizilcahamam.jpeg

KIZILCAHAMAM’DAN YARDIM TIRLARI

Kızılcahamam’dan 19 adet yardım tırı depremzedeler için dualarla yola çıktı. Kızılcahamam Kaymakamlığı ve Kızılcahamam Belediyesi, afetzedeler için Kızılcahamam Belediyesi yardım merkezi kurdu. Tek yürek olan Kızılcahamam halkı, depremde zarar gören vatandaşlara yardım etmek için el ele verdi. Toplanan; battaniye, yorgan, çorap, yağmurluk, kışlık kıyafet, eldiven, bere, atkı, ısıtma cihazı vb. acil yardım malzemeleri özenle paketlendikten sonra yardım tırlarına yüklendi. Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar yaptığı açıklamada; Biz Birlikte Güçlüyüz. El ele vererek birlik olacağız ve tüm zorlukları hep beraber aşacağız. Hayırsever vatandaşlarımız tarafından belediyemizde oluşturduğumuz Deprem Yardım Kabul Merkezimize teslim edilen yardımları 17 adet tıra su 2 adet tıra ihtiyaç malzemesi yükleyerek toplam 19 Tır belediyemiz önünden dualarla deprem bölgelerimize yolcu ettik dedi.

fosxaodxoaegxep.jpg

KALECİK’TEN 7 TIR YARDIM MALZEMESİ

Kalecik Belediyesi ve Kalecik Kaymakamlığı, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen deprem felaketinin ardından yardım kampanyası başlattı. Kalecik Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Kalecik Belediyesi koordinasyonunda düzenlenen yardım kampanyası kapsamında, depremin yaşandığı bölgelere gönderilmek üzere ayni ve nakdi yardım kampanyası hayata geçirildi. İlçedeki vatandaşların desteğiyle kısa sürede 7 tır yardım malzemesi toplanarak yola çıktı. İçerisinde gıda malzemeleri ve giyim ürünlerinin yanında jeneratör ve el feneri gibi gereçlerin de yer aldığı tırlarla birlikte Kalecik Belediyesine ait 1 hidromek kepçe, 1 MST Kepçe, 3 operatör, 1 inşaat mühendisi ve 1 inşaat teknikeri de bölgeye intikal ederek çalışmalara katıldı.

polatli.jpg

PAKUT KAHRAMANMARAŞ’TA

Polatlı Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri (PAKUT) Kahramanmaraş’ta arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Deprem felaketinin yaşandığı an itibariyle sabah saatlerinde yola çıkan PAKUT Ekibi; Kahramanmaraş’ın merkez noktaları dahil olmak üzere Afşin ve Göksun ilçelerinde günlerdir yürütülen göçük altında bulunan vatandaşların kurtarılması çalışmalarında önemli rol üstleniyor.

foybvrhxeaeois1.jpg

HAYMANA’DAN İŞ MAKİNELERİ

Haymana Belediyesi, 1 eskavatör, 1 kazıyıcı yükleyici kepçe, 1 kamyon, 1 4×4 pikap,1 binek aracı ve 10 personelden oluşan ekibini Kahramanmaraş'a gönderdi. Depremin ardından Belediye öncülüğünde hızla harekete geçildi. Vatandaşların yaptığı gıda ve temel ihtiyaçlardan oluşan yardımlar Haymana Kaymakamlığı ve Haymana Belediyesi koordinesinde araçlara yüklenip deprem bölgesine yollandı. İlk grup araçların ardından hafta boyunca yardım toplanmaya devam edilecek toplanan yardımlar depremzedelere ulaştırılacak.

akyurt.jpeg

AKYURT’TAN YARDIM SELİ

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Akyurtlu iş insanı Metin Çınar, bir adet lowbed olarak tabir edilen çekicisini Belediyeye gönderdiğini açıkladı. Akyurt Belediyesi Lojistik Tesislerinde bir ekskavatör ve bir kepçe, TIR’a yüklendi. Akyurt Belediyesinden bir teknik ekip de oluşturuldu. Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık yardım çalışmalarıyla ilgili yapılanları şu cümlelerle aktardı: “Şu ana kadar toplam 7 TIR ve kamyon dolusu malzeme yola çıktı. Yardımlar gelmeye devam ediyor. Doldukça araçlarımızı yola çıkarıyoruz. Bu birliktelik bizi büyük millet yapan en önemli olgu. Bir inşaat mühendisimiz, Plan ve Proje Müdürümüz ve Temizlik İşleri Müdürümüzden oluşan teknik ekibimiz de iş makinalarıyla birlikte bölgeye hareket etti. Oradan gelecek raporlar doğrultusunda çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz. Akyurt Belediyesinden 13 çalışma arkadaşımız gönüllü olarak yardım faaliyetlerine katılmak üzere bölgeye gitti. Hava şartları oldukça zorlayıcı. Allah ekibimizle birlikte, Ankara’dan, Türkiye’nin her yerinden bölgeye giden ekiplerin yardımcısı olsun.” dedi.

elmadag-cadir-kent.jpg

ELAMADAĞ BELEDİYESİ’NDEN ÇADIRKENT

Elmadağ Belediyesi, Hatay Kırıkhan'da oluşturduğu çadırkente içinde 3 adet seyyar tuvalet, 4 adet su deposu, 2 takım çadır, masa, sandalyeler ve yakacak malzemelerin bulunduğu 1 tır daha sevk ettik. Belediye yetkililerinden yapılan açıklamada, “Oluşturduğumuz barınma alanı hiç tanımadığımız insanların tırlarını bize emanet ettiği lojistik bir üs haline geldi. Bir insana fazladan bir kap yemek, bir sıcak yuva oluşturmak için çabalıyoruz” denildi.

cubuk.jpeg

ÇUBUK’TAN YARDIM KAMPANYASI

Çubuk’ta Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen iki depremin ardından ilçede ‘Çubuk Yardım Eli Platformu’ oluşturularak yardım kampanyası başlatıldı. Çubuk Kaymakamı Adem Keleş ve Belediye Başkanı Baki Demirbaş başkanlığında ilçedeki tüm sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa oluşturulan ‘Çubuk Yardım Eli Platformu’ aracılığı ile Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremin yaralarının sarılması amacıyla aynı ve nakdi yardım kampanyası başlatıldı. İlçede Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Koruma ve Güvenlik Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programından öğretim görevlileri ile birlikte 15 öğrenci AFAD koordinasyonunda bölgeye gönderildi. Belediye personellerinin de aralarında bulunduğu 10 kişilik AFAD gönüllüsü de bölgeye gitmek üzere yola çıktı.

nallihan.jpg

NALLIHAN’DAN DESTEK

Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 ili etkileyen depremler için Nallıhan Belediyesi ve Kaymakamlığı koordinesinde yardım kampanyası başlatıldı. Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş belediye olarak tüm imkanlarını seferber etmeye hazır olduklarını belirterek ‘’Nallıhan Belediyesi olarak bütün imkanlarımızla deprem bölgelerine, her türlü desteği veriyoruz. Deprem bölgelerinden biri olan Kahramanmaraş’a doğru Belediyemizin iş makineleri, kamyonları ve personelleri yola çıktı. Koordineli bir şekilde depremden etkilenen illere yardımlarımızı göndermeye devam edeceğiz ’’ dedi. Nallıhan Belediyesi ve Nallıhan Kaymakamlığı tarafından başlatılan yardım kampanyasına destek vermek isteyen vatandaşlar; bebek maması, bebek bezi, hijyen malzemesi, barınma malzemesi, çadır, giysi, konserve, ısıtıcı, kuru hazır gıda gibi temel tüketim malzemelerini Nallıhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Nallıhan Belediyesi Çayırhan Ek Hizmet Binası’na götürebiliyor.

foxzzbmx0ai2zrp.jpg

GÜDÜL’DEN İŞ MAKİNESİ SEVKİYATI

Güdül’de, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası deprem bölgesinde devam eden arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere AFAD koordinesinde 2 adet iş makinesi ve 2 operatör akşam saatlerinde bölgeye gitmek üzere yola çıktı. Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın yapmış olduğu açıklamada ''Devletimizin koordinesinde iş makinelerimizi bu akşam Kahramanmaraş'a gönderdik. Ayrıca yardım kampanyamız devam ediyor. Vatandaşlarımızdan gelen ve kendi imkanlarımızla almış olduğumuz gıda ve ihtiyaç malzemelerini AFAD yetkililerine teslim edeceğiz. Rabbim ülkemize ve milletimizin yardımcısı olsun. Yaralarımızı birlikte saracağız. Devletimiz bizden ne isterse seve seve yapmaya hazırız” dedi.

3d7029387f9caeaeba7292ce8beb3313.jpg

AYAŞ TEK YÜREK

Ayaş, deprem bölgesinde yaraları sarmak için seferber oldu. Ayaşlıların destekleriyle toplanan yardımlar Ayaş Belediyesinin garajında tırlara yüklenerek ivedi bir şekildi deprem bölgesine hareket etti. Ayaş’tan 4 Yardım Yüklü Tır, 4 Kepçe, 1 Çekici, 2 Kamyon, 2 Minibüs, 4 Operatör, 22 Gönüllü Personel deprem bölgesine gönderildi. Yardımlar toplandıkça Afet bölgesine tırlar hareket etmeye devam edecek. Yardımlarınızı ve dualarınızı eksik etmeyin.

1-27.jpg

“YARALARIMIZI BİRLİKTE SARIYORUZ”

Şereflikoçhisar’da Kahramanmaraş Pazarcık merkezinde meydana gelen ve Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedilen depremin ardından Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığımızın koordinesinde saatler içerisinde personel, iş makineleri ve 5 tırdan oluşan insani yardım malzemesi toplanarak deprem bölgesine gönderildi. Başkan Memiş Çelik yardım çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamasında; ‘’Depremin vurduğu 10 ilimizdeki acıyı ve üzüntüyü bizlerde burada yaşıyoruz, göçük altında kalan vatandaşlarımızın bir an önce sağ salim kurtarılması için dualar ediyoruz” dedi.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum