Başkentin 30 Ağustos planı: İçinde yok yok!

Başkentin 30 Ağustos planı: İçinde yok yok!

Büyük Taarruz'un 102. yıl dönümünde, Türkiye genelinde kutlamalar düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki törenlere katılacak ve tebrikleri kabul edecek.

102 yıl önce gerçekleşen Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasını sağlayarak Anadolu'nun Türk yurdu olarak kalacağını dünyaya gösterdi. Bu önemli gün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda kritik bir dönüm noktası olarak tarihe geçti. Türkiye, bu kapsamda Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası olan Büyük Taarruz'un 102. yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle ülke genelinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Etkinliklerin merkezi ise başkent Ankara olacak.

30-agustos-2.jpg

ANITKABİR'DE TÖREN DÜZENLENECEK

Başkent Ankara'daki kutlamaların odak noktası Anıtkabir olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törene katılarak Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakacak ve Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayacak.

30-agustos-3.jpg

ÖNCE TEBRİK SONRA MEZUNİYET

Törenlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçerek Başkomutan sıfatıyla tebrikleri kabul edecek. Ayrıca, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni'ne katılacak ve bir cami açılışı gerçekleştirecek.

30-agustos-4.jpg

BAYRAM COŞKUSUNDA KONSER

Kutlamalar kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 19.30'da bir konser düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılması beklenen konser, bayram coşkusunu müzikle taçlandıracak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.