Başkan Yavaş'tan Prof. Dr. Kışlalı için anma mesajı

Başkan Yavaş'tan Prof. Dr. Kışlalı için anma mesajı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, hain bir suikast sonucu hayatını kaybeden Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'yı, ölüm yıldönümünde saygı ve özlemle andı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Türkiye'nin önemli aydınlarından Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'yı andı. Yavaş, Kışlalı'nın Türkiye'nin çağdaş düşünce dünyasına sunduğu değerli katkılara vurgu yaptı.

DÜŞÜNCE DÜNYASINA KATKILARI

Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, akademisyen, gazeteci ve siyasetçi kimliğiyle Türkiye'nin entelektüel birikimine önemli katkılarda bulunmuştu. Kışlalı'nın çalışmaları, özellikle çağdaş düşünce ve demokrasi alanlarında önemli referans kaynakları arasında yer alıyor.

taner-kislali-2.jpg

HAİN SUİKAST UNUTULMADI

Başkan Yavaş'ın mesajında, Kışlalı'nın hain bir suikast sonucu hayatını kaybetmesine de değinildi. Bu elim olay, Türkiye'nin yakın tarihindeki aydın katliamları arasında yerini almış ve toplumsal hafızada derin izler bırakmıştı.

SAYGI VE ÖZLEMLE ANILIYOR

Mesajında saygı ve özlem vurgusunu öne çıkaran Başkan Yavaş'ın anma paylaşımı, Kışlalı'nın Türk düşünce hayatındaki yerini ve önemini bir kez daha hatırlattı. Kışlalı'nın fikirleri ve eserleri, bugün de toplumun farklı kesimlerine ışık tutmaya devam ediyor. İşte Mansur Yavaş’ın paylaşımında kullandığı ifadeler:

“Ülkemizin çağdaş düşünce dünyasına değerli katkılar sunan Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı, hain bir suikast sonucu kaybedişimizin yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyoruz.”

taner-kislali-3.jpg

PROF. DR. AHMET TANER KIŞLALI KİMDİR?

Ahmet Taner Kışlalı, Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli aydın, siyasetçi ve düşünürlerden biri olarak kabul edilir. 10 Temmuz 1939'da Tokat'ta doğan Kışlalı, hayatını siyaset bilimine, siyasete, yazmaya ve öğretmeye adamıştır.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitiren Kışlalı, daha sonra Paris Üniversitesi'nde siyaset bilimi üzerine çalışmalar yaparak akademik kariyerine önemli bir adım atmıştır. Hacettepe ve Ankara Üniversitelerinde siyaset sosyolojisi dersleri vermiş, 1977'de CHP'den İzmir milletvekili seçilmiş ve 1978-1979 yılları arasında Bülent Ecevit hükümetinde Kültür Bakanı olarak görev yapmıştır.

Kışlalı, Cumhuriyet gazetesinde köşe yazıları yazmış ve birçok kitap yayımlamıştır. Eserlerinde, Türkiye'nin siyasi sistemi, demokrasi, Atatürkçülük ve toplumsal sorunlar gibi konulara dair derinlemesine analizler sundu.

Kışlalı, demokratik sosyalizm ve sosyal demokrasi görüşlerini benimsemiş bir Kemalist olarak öne çıkarken, eleştirel zekası ve özgün düşünceleriyle tanınırdı. Ahmet Taner Kışlalı, 21 Ekim 1999'da Ankara'da, evinin önünde arabasına yerleştirilen bombayla hayatını kaybetti. Mezarı Ankara'da Karşıyaka Mezarlığı'ndadır.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.