Başkan Çetin: Yarışmalarımız için salon desteği bekliyoruz

Başkan Çetin: Yarışmalarımız için salon desteği bekliyoruz

Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu Başkanı Özcan Çetin, belediyelerden destek bekliyor. Başkanı Çetin, “Bölgesel ve ulusal kapsamda yaptığımız yarışmalarla ekonomiye katkı sağlıyoruz. Yarışmalarımız için salon desteği bekliyoruz" dedi.

Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu tarafından Afyon Sandıklı’da ‘6. Ulusal Kümes Hayvanları Gösterisi’ düzenlendi. Federasyon Başkanı Özcan Çetin, hobi olarak gerçekleştirdikleri süs tavuğu besleyiciliğini gazetemize anlattı. Federasyon olarak özellikle belediyelerden destek bekleyen Başkan Çetin, “Bizim sıkıntımız tavuk denince salon bulamıyor oluşumuz. Biz federasyon olarak belediyelerimizden destek bekliyoruz. Bize destek verilirse daha çok yarışma yaparız. Afyon Sandıklı’da yaptığımız yarışmada Sandıklı ilçesi iki gün boyunca yüzlerce kişisi ağırladı. Hem esnaf hem bölge halkının bu yarışmadan kazanımları oldu” ifadeleriyle süs tavuğu yetiştiricilerinin taleplerini dile getirdi.

72c71bdf-cb07-4944-ba6e-da5797873a8c-2.jpg

DESTEK VERİLMELİ

Federasyon Başkanı Özcan Çetin, “Biz federasyon olarak bu hobiyi vatandaşlara öneriyoruz. Federasyonu arayanlara bütün bilgilendirmeyi verip yardımcı oluyoruz. Federasyon olarak 2023 hedefimiz bölgesel yarışmaları artırmak böylelikle hem hakemlerimiz tecrübe katar hem de hobimiz daha çok artar. Bizim sıkıntımız şu tavuk denince salon bulamıyoruz. Biz federasyon olarak belediyelerimizden destek bekliyoruz. Bize destek verilirse daha çok yarışma yaparız. Afyon Sandıklı’da yaptığımız yarışmada Sandıklı ilçesi iki gün boyunca yüzlerce kişisi ağırladı hem esnaf hem bölge halkının bu yarışmadan kazanımları oldu” diye konuştu.

thumbs-b-c-13647799f70926067546766a63a0647b.jpg

EKONOMİYE KATKI SAĞLIYORUZ

Federasyon Başkanı Özcan Çetin düzenledikleri yarışmaların bölge ekonomisine katkı sağladığını belirterek; “Afyon Sandıklıda yapılan yarışmaya, 1400 hayvan görücüye çıktı. Federasyonumuzun çıtası gittikçe yükseliyor. Güzel bir organizasyon oldu. Yarışma bölge halkı ve Sandıklı içinde çok iyi oldu. Sandıklı 2 gün yurdun her köşesinden misafirlerini ağırladı. Sandıklı ekonomisine de katkı sağladı. Süs tavukları üreticilerin ve koleksiyonerlerin tercihi oluyor. Süs tavuğu yetiştirmek güzel bir hobi bu hobiyi daha çok tanıtmaya çalışıyoruz. Yarışmada tavukların her özelliğine bakılarak seçiliyor. İbik, sakak, göğüs, tüylerin rengi parlaklığı, ayaklar tavuğun her özelliği değerlendirilip puanlama yapılıyor” şeklinde konuştu.

thumbs-b-c-6044d129d2f6ae697c0319a782404788.jpg

ARTIK TÜRK HAKEMLERİMİZ VAR

Çetin, “Yarışmamız hakemler nezaretinde yapılıyor. Bu yarışmanın en özel yanı ise Türk Hakemler tarafından seçilmesi oldu. Geçen sene 6 tane Türk hakemimiz sınavı geçti ve hakemlik hakkı kazandı. Hakemlerimiz ilk ulusal yarışmada puanlama yapılar. Artık Avrupalı hakemlere mahkûm kalmayacağız. Bu yarışmada yerli hakemlerimizi tebrik ederim başarılı hatasız bir yarışma çıkardılar. Daha önceleri biz bu yarışmalar için Avrupa’dan ithal hakem getirirdik. Artık yerli ve milli hakemlerimizle yarışmalarımız yapılıyor. Türk hakemlerin daha çok artmasını istiyoruz. Şuan Türkiye’de 9 hakemimiz var” dedi.

2020-mayis-byaz.jpg

PAHALI BİR HOBİ DEĞİL

Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonunun Başkanı Özcan Çetin; “Federasyon olarak bu tür organizasyonlarda çıtayı yükseltiyoruz. Ama biraz daha fazla insana ulaşmalıyız. Bu yarışmalara ilgi gittikçe artıyor. Özellikle genç nesil ve kadın misafirlerimiz çoktu. Hakemlerimizin içinde iki kadın hakemimiz var. Biz tavuklarımıza fiyat biçmekte zorlanıyoruz. Bizim işimiz ticaret değil hobi ama illaki şampiyon horoz ve tavuklardan üretilen yumurtalar ve civcivler daha değerli oluyor. Bizim pek ticaretle ilgimiz olmuyor. Bu hobi için her ırka farklı kümes olması lazım. Fazla pahalı bir hobi gibi durmuyor. Bu kişinin tercihlerine kalmış sen hayvanına ne yedirirsen ona göre maliyet artar” ifadelerini kullandı.

berat-sulahi-2.jpg

KOLEKSİYON BİRİNCİSİ ANKARA’DAN

Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonunun Afyon Sandıklı’da düzenlenen 6. Ulusal Kümes Hayvanları Gösterisinde Ankara’dan katılan Berat Sülahi koleksiyon birincisi olarak ödül aldı. Sülahi, “ Düzenlenen yarışmada koleksiyon birincisi olarak Ankara’mıza ödül getirdik. Biz bu tavukları hobi olarak yetiştiriyoruz. Birinci olmak ve ödül almak bizi mutlu etti” şeklinde konuştu.

Faruk Gökyurt/ İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.