Başkan Akçam’dan Yabancılara mülk satışının yasaklanması çağrısı

Başkan Akçam’dan Yabancılara mülk satışının yasaklanması çağrısı

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, deprem sonrası mülk satışıyla ilgili açıklama yaptı.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, deprem felaketinden etkilenen kentlerin tamamında yabancılara mülk satışının yasaklanması çağrısında bulundu.

yabancilara-mulk-satisi-1.jpg

“YABANCILARA KONUT SATIŞI YASAKLANMALI”

Türkiye'yi sarsan deprem felaketin ardından devlet ve millet olarak yaraları sarmak için seferber olunduğunu ifade eden Oda Başkanı Hakan Akçam, Hatay'daki uygulamaya dikkat çekerek, “Deprem yıkımından etkilenen 11 ilimizin tamamında yabancılara emlak üzerine satış gerçekleşmesi kesinlikle yasak olmalıdır” dedi.

Akçam, “Kamu yararı ve ülke güvenliği açısından Hatay'ın yanı sıra Kilis ve Mardin illerimizde yabancıların taşınmaz ediniminin yasak olduğunu biliyoruz. 3 ilimizde uygulanan bu yasak depremden etkilenen ve afete maruz kalan tüm illerimizde de uygulanmalıdır. Depremde evlerini kaybeden vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı konut sorunu, Ankara'mızın da içinde olduğu tüm Türkiye'yi etkisi altına alan önemli bir ülke sorunudur.

Emlak krizine bir çare olarak, emlak fırsatçılarından kaynaklanan şikâyetlerin sayısını azaltmak için yetkililere önerimdir; deprem bölgesindeki illerimizin tamamında yabancılara mülk satışı gerçekleşmesi kesinlikle yasak olmalıdır. Hatta ülkemizde kamuoyunu sıkça meşgul eden yabancılara mülk satışı konusunun, bugün içinde bulunduğumuz depremden kaynaklı konut sorunu nedeniyle yeniden ele alınmasının çok isabetli olacağı düşüncesindeyiz” açıklamalarını yaptı.

Mert Dokuzoğlu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.