Başkan açıkladı: Abonelik ücreti alınmayacak

Başkan açıkladı: Abonelik ücreti alınmayacak

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası geçici barınma için Ankara’ya gelen ve kiralık dairelere yerleşen vatandaşların, su faturaları abonelik ücretleri alınmayacak. Ayrıca aylık ücretlendirme ise 10 metreküpe kadar 1 lira olacak.

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki yıkıcı deprem sonrası binlerce yapı yerle bir olmuş ve yüzlerce vatandaşımız ölmüş ve yaralanmıştı. Depremin yaraları sarılmaya çalışılıp, arama-kurtarma faaliyetlerine bir umut hala devam edilirken bir yandan da depremzede vatandaşlarımızın yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesi için tüm Türkiye seferber olmuş durumda. Bu noktada geçici barınma için başkent Ankara’ya gelen vatandaşlara bir destekte Ankara Büyükşehir Belediyesinden geldi. Ankara’da kiralık dairelerde oturacak olan afetzedelerden su faturaları abonelik ücreti istenmeyecek. Bunun yanı sıra aylık fatura ücretlendirmeleri de 10 metreküpe kadar 1 liradan hesaplanacak.

whatsapp-image-2023-02-14-at-10-46-39.jpeg

MÜJDEYİ BAŞKAN YAVAŞ DUYURDU

Barınma için Ankara’ya gelen ve kiralık dairelerde ikamet edecek olan depremzedelere her alanda yardımlar devam ediyor. Ankara halkının yaptığı yardımların yanı sıra bir destekte Ankara Büyükşehir Belediyesinden geldi. Hem afet bölgelerinde hem de Ankara içerisinde yardım ve desteklere devam ettiklerini bildiren Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayla Ankara’da ki depremzede vatandaşlara bir müjde daha verdi. Başkan Mansur Yavaş: “Ankara'ya gelen depremzedelerimizin yerleşme süreçlerini kolaylaştırmak adına su aboneliklerinde; güvence ve açma bedeli almayacak, DASK istemeyecek ve 10 metreküpe kadar 1 liradan su temini sağlayacağız. Kuracağınız yeni hayatta biz tüm desteğimizle yanınızdayız.” diyerek afetzede vatandaşların yanında olduklarını belirtti.

askiiiiiiiiiiiii.jpg

DEPREMZEDELERİN İSTEKLERİNİ BİLDİRMİŞTİK

Dün yapmış olduğumuz haber üzerine geçici barınma için Ankara’ya gelen depremzedelerin isteklerinden bahsetmiştik. “Maraş merkezli depremden etkilenen şehirlerde yaşayan vatandaşlar, yaşamına devam etmek ve geçimini sağlayabilmek adına ülkenin çeşitli şehirlerine tahliye edilmeye başlanmıştı. Bu kapsamda Ankara’ya gelen acılı insanlar bir yandan kiralık ev ararlarken bir yandan da ev eşyası konusunda sıkıntı yaşıyor. Hal böyleyken fatura abonelikleri de üzerine eklenince, durum içerisinden çıkılamayacak bir boyut kazanıyor. Dolayısıyla deprem nedeniyle Ankara’ya gelmiş insanlardan en azından ASKİ, Başkent Gaz, Enerji SA ve TEDAŞ’tan elektrik, su ve doğalgaz abonelik ücretlerinin alınmaması konusunda bir istekte bulunuyorlar.” Sözleriyle paylaştığımız haber üzerine ilk destek ASKİ’den geldi.

askii.jpg

BAŞKENT ELEKTRİK VE BAŞKENT GAZ İÇİN BEKLENTİ DEVAM EDİYOR

Deprem bölgelerinde yaşayan ve depremden olumsuz etkilenen vatandaşlar Ankara’da evlere yerleşmeye devam ediyor. Beklentilere kulak verilen vatandaşlar ise desteklerden dolayı mutlu olduklarını bildiriyor. Dün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın su faturaları ile ilgili yaptığı açıklamadan mutlu olduklarını belirten afetzede vatandaşlarımız, aynı ilgi ve alakayı Başkent Gaz ve Başkent Elektrik’ten de beklediklerini söyleyerek, zor günlerinde yanlarında olmaya çağırıyor.

Salih Çifci / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.