Bankalar ne kadar bağış yaptı? İş Bankası deprem yardımı, İş Bankası ne kadar bağış yaptı?

Bankalar ne kadar bağış yaptı? İş Bankası deprem yardımı, İş Bankası ne kadar bağış yaptı?

Maraş merkezli deprem sonrası büyük kurumlardan yardım bilgileri üst üste gelmeye başladı. Peki, bankalar ne kadar bağış yaptı? İş Bankası deprem yardımı, İş Bankası ne kadar bağış yaptı?

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan olan ve 10 şehrin etkilendiği depremlerin ardından afetzede vatandaşlar için tek yürek olundu. Hayatın hemen her alanıyla ilgili, herkesin elinden geleni yaptığı yardımlara bir destekte bankalardan geldi. İnsanlar Merkez Bankası ne kadar bağış yaptı? Ziraat Bankası ne kadar bağış yaptı? Ziraat Katılım ne kadar bağış yaptı? Vakıf Bank ne kadar bağış yaptı? Halk Bankası ne kadar bağış yaptı? Ve İş Bankası ne kadar bağış yaptı? Gibi sorular sorarak cevaplar aramaya başladı. Kurumlar gönül köprüsü kurarak depremzede vatandaşların yanında oldu. Toplamda milyar liralar ile ifade edilebilecek bir tutar depremzedeler için yardım kuruluşlarına aktarıldı. Peki, bankalar ne kadar bağış yaptı? İş Bankası deprem yardımı, İş Bankası ne kadar bağış yaptı? Tüm detaylar haberimizde:

iş bankası

İŞ BANKASI NE KADAR BAĞIŞ YAPTI?

Dün 8 TV kanalının ortak yayına telefonla bağlanan İş Bankası yönetimi, İş Bankası olarak depremzede vatandaşlar için AFAD’a 1 milyar Türk Lirası yardım yaptıklarını duyurdu.

İŞ BANKASI KREDİ KARTI TAKSİTLENDİRME FAİZ ORANI

İş Bankası yönetimi depremzedeler için önemli bir karara daha imza attı. Depremzede vatandaşların tüm bireysel kredi, ek hesap ve kredi kartı borçlarının silinmesinin yanı sıra, AFAD, Kızılay, AKUT ve AHBAP’a yapılacak olan bağışları 6 ay faizsiz bir şekilde taksitlendirileceği duyuruldu. Yatıkları açıklamada, “AFAD, Türk Kızılay’ı, AKUT ve Ahbap Derneği’ne bankamızın tüm kredi kartlarıyla yapılacak bağışları faizsiz olarak 6 ay taksitlendiriyoruz. Kredi kartı sahipleri, taksitlendirmeyi İşcep, Maximum Mobil, Maximum İş Yerim ve internet şube üzerinden gerçekleştirilebilecek” denildi.

iş bankası binası

DEPREMZEDELERE KREDİ YARDIMI

İş Bankası’nın almış oldukları kararlardan biri de depremzedelere kredi yardımı meselesi oldu. Kredi kartı paketlerine 10 milyar Türk Lirası bir kaynak aktarıldığı belirtilerek depremzedelere kredi yardımında bulunulacak. Bu konuda İş Bankası’nın yaptığı açıklama şöyle oldu: “Bölgede depremden olumsuz etkilenmiş gerçek kişiler ile KOBİ’ler ve bu ölçekten küçük olan ticari işletmeler için hazırladığımız 10 milyar Türk Lirası büyüklüğündeki kredi destek paketleri kapsamında, depremin etkili olduğu illerde 6 ay ödemesiz 36 aya kadar varan vadeli bölgeye özel, avantajlı faiz oranıyla kredi imkânı sağlıyoruz.”

Diğer yardım eden bankalar ve bağışladığı miktarlar ise şöyle:

merkez bankası

MERKEZ BANKASI NE KADAR BAĞIŞ YAPTI?

Dün 8 TV kanalının ortak yayına telefonla bağlanan Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Merkez Bankası olarak depremzede vatandaşlar için 30 milyar Türk Lirası yardım yaptıklarını duyurdu.

ziraat bankası

ZİRAAT BANKASI NE KADAR BAĞIŞ YAPTI?

Dün 8 TV kanalının ortak yayına telefonla bağlanan Ziraat Bankası yönetimi, Ziraat Bankası olarak depremzede vatandaşlar için 20 milyar Türk Lirası yardım yaptıklarını duyurdu.

bağış yapan vakıfbank

VAKIFBANK NE KADAR BAĞIŞ YAPTI?

Dün 8 TV kanalının ortak yayına telefonla bağlanan Vakıf Bankası yönetimi, Vakıf Bankası olarak depremzede vatandaşlar için 12 milyar Türk Lirası yardım yaptıklarını duyurdu.

halk bank da bağış yaptı

HALK BANKASI NE KADAR BAĞIŞ YAPTI?

Dün 8 TV kanalının ortak yayına telefonla bağlanan Halk Bankası yönetimi, Halk Bankası olarak depremzede vatandaşlar için 7 milyar Türk Lirası yardım yaptıklarını duyurdu.

Ziraat katılım bankası

ZİRAAT KATILIM NE KADAR BAĞIŞ YAPTI?

Dün 8 TV kanalının ortak yayına telefonla bağlanan Ziraat Katılım Bankası genel müdürü, Ziraat Katılım olarak depremzede vatandaşlar için 1 milyar Türk Lirası yardım yaptıklarını duyurdu.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.