Balıkçılar umutlu: Vatandaş ucuz balık yiyecek

Balıkçılar umutlu: Vatandaş ucuz balık yiyecek

Denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte balık sezonu açıldı. Balıkçılar bu yıl palamudun bol olacağını ve fiyatların düşeceğini müjdeliyor. Balıkçılar, vatandaşların uygun fiyatlarla taze balık tüketebileceğini belirtti.

1 Eylül'de denizlerdeki av yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçılar sezona hızlı bir giriş yaptı. Özellikle Kumkapı Balıkçılar Çarşısı'nda, çeşit çeşit balıklar tezgahlarda yerini aldı. Palamuttan hamsiye, levrekten istavrite kadar pek çok balık türü tüketiciyle buluşuyor. Balıkçılar, bu yılın balıkçılık açısından bereketli geçeceğini, hava şartlarının değişmesiyle balık çeşitliliğinin artacağını belirtiyor. İlk günlerden itibaren özellikle palamut satışlarının yoğun olduğu ifade ediliyor. Balıkçılar, bol miktarda palamut bulunduğunu ve fiyatların önceki yıllara kıyasla daha makul seviyelere düşeceğini öngörüyor.

PALAMUT BOLLUĞU FİYATLARA YANSIYACAK

Balıkçılık esnafı Muammer Arduç, bu sezonun geçen yıla oranla çok daha verimli olduğunu vurgularken, palamut bolluğunun fiyatlarda düşüş getireceğini belirtti. "Geçtiğimiz yıl neredeyse palamut hiç yoktu, bu da hem balıkçılar için hem de tüketiciler için zorlayıcıydı. Ancak bu sene çok bol palamut var, herkesin rahatça ulaşabileceği bir sezon olacak. Fiyatlar da daha uygun hale gelecek" diyen Arduç, hava ve su sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte balığın daha kolay avlanacağını, böylece tezgahlarda daha fazla balık bulunacağını ifade etti. Balıkçılar, havaların soğumasının balıkçılıkta hareketlilik yaratacağına dikkat çekiyor.

srdfhgj.jpg

BALIK ÇEŞİTLERİ ZENGİNLEŞİYOR

Kumkapı’daki tezgahlar kadar Karaköy Balıkçılar Çarşısı'nda da balık bolluğu dikkat çekiyor. Palamudun yanı sıra hamsi, istavrit, lüfer ve levrek gibi balıklar da önümüzdeki haftalarda bol miktarda tezgahlarda yer alacak. Balıkçı Vedat Kalkan, "Şu an en çok palamut satılıyor. Fiyatlar 70 ile 100 lira arasında değişiyor. Hamsi şu an az ama önümüzdeki aylarda bol çıkacak" dedi. Hamsinin kilosu 250-300 lira arasında seyretse de, palamut ve diğer balık çeşitleri daha uygun fiyatlarla satışa sunuluyor. Norveç somonu ve levrek gibi ithal balıklar da tüketicilerle buluşuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.