Bal üreticisi Ayhan Demir tıbbi ürünleri ile hastalara şifa oluyor

Bal üreticisi Ayhan Demir tıbbi ürünleri ile hastalara şifa oluyor

Bal üreticisi Ayhan Demir'in özel bal çeşitleri üzerine yaptığı çalışmalar Türkiye Arıcılık Fuarı’nda dikkat çekti. Tıbbı bal olarak tanımlanan çörekotu ve devedikeni balları daha çok sağlık sorunları yaşayan kişiler tarafından tercih ediliyor.

Hafta sonu başkentte gerçekleşen Türkiye Arıcılık Fuarı, arıcılık faaliyetine katkı sunan pek çok firmaya ev sahipliği yaptı. Anfa Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte yer alan bal üreticisi Ayhan Demir’in özel bal çeşitleri üzerine yaptığı çalışmalar, fuarda yoğun ilgi gördü. Demir, özellikle tıbbı bal olarak tercih edilen çörekotu ve devedikeni balları ile dikkat çekti. Demir, devedikeni balının karaciğer fonksiyonlarına, çörekotu balının ise sindirim sistemi problemlerine olumlu etkileri olduğunu belirtti. Balların henüz geniş kitlelerce tanınmadığını dile getiren Demir, balların kilosunun bin liradan satışa sunulduğunu söyledi.

ruveyda-asliipek.jpg

“RAHATSIZLIKLAR İÇİN TAVSİYE EDİYORUZ”

Satışa sunduğu ve ürettiği ballardan biri olan çörekotu balına dikkat çeken bal üreticisi Ayhan Demir, halk arasında yaygın olarak bilinmediğini ancak pek çok rahatsızlıkta kullanılan bir bal olduğunu söyledi. Arıcıların, çörekotu tarlalarının yakınına arı kovanlarını yerleştirerek bu balı elde ettiklerini sözlerine ekleyen Demir, “Elde edilen çörekotu balı, özellikle mide ve bağırsak rahatsızlıkları için oldukça faydalı bir ürün olarak biliniyor. Türkiye’de yaklaşık 10 yıldır üretilmesine rağmen pek bilinmiyor. Özellikle sindirim sistemi problemlerine karşı doğal bir şifa kaynağı sunuyor. Kahvaltılarda da tüketilebilir ama genellikle rahatsızlıklar için tavsiye ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

bal.jpg

KARACİĞER DOSTU “DEVEDİKENİ BALI”

Özellikle karaciğer fonksiyonlarını destekleyici özelliği ile bilinen devedikeni bitkisinden elde edilen bal hakkında bilgi veren Demir, şunları aktardı:

“Devedikeni balı, ilk başta çiçek balı olarak satışa sunuluyordu. Fakat ben balın hangi çiçeğin özünden olduğunu araştırdım. Bunun sonunca ise devedikeninden olduğunu gördüm. Bal üreticisi arkadaşlarımla da bunu paylaştım. Devedikeni balı, karaciğer sorunları yaşayanlar için oldukça etkili bir bal. Hatta bir doktorla konuştuğumda, bu balın kalp damar sağlığına da iyi geldiğini söyledi.”

ayhan-demir.jpg

KİLOLARI BİN LİRADAN SATILIYOR

Piyasada her yerde satışa sunulmayan çörekotu balı ve devedikeni balı, yüksek fiyatlardan satışa sunuluyor. Her iki balın kilosunun da bin lira olduğu söyleyen Demir, “Çörekotu balı da, devedikeni balı da oldukça değerli ve tıbbi bal olarak sunuluyor. Bu sebeple de, genel tüketimden ziyade daha çok sağlık sorunları yaşayan kişiler tarafından tercih ediliyor” ifadelerini kullandı. Demir, balların hala geniş kitleler tarafından yeterince bilinmediğini dile getirdi.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.