Bakanlık harekete geçti: Belediyelere borç bildirimi gönderildi

Bakanlık harekete geçti: Belediyelere borç bildirimi gönderildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, belediyelere borç bildirimi gönderdi. Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Işıkhan, borçlar ödenmediği takdirde SGK'nin finansal dengesinin olumsuz yönde etkileneceğini kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan birikmiş borçlarını ödesinler. Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok." açıklamasında bulunmuştu.

Hemen ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da belediyelere prim borçlarını ödemeleri konusunda belediyelere borç bildiriminin gönderildiğini açıkladı. Bakan Işıkhan, belediyelerin SGK'ya olan toplam prim borcunun 96 milyar lirayı bulduğunu ve borçların bir an önce tahsil edilmesi gerektiğini kaydetti.

SGK'NIN ANA GELİR KAYNAĞI SİGORTA PRİMLERİ

SGK'nın ana gelir kaynağının sigorta primleri olduğunu vurgulayan Bakan Işıkhan, harcama ve ödemelerin yapılabilmesinin SGK'nin ana gelir kaynağı olan sigorta primlerinin düzenli ve eksiksiz toplanmasına bağlı olduğunu söyledi. Işıkhan, belediyelerin borçlarını ödememesi durumunda, SGK'nin finansal dengesinin etkileneceğini kaydetti.

'PARTİ GÖZETMEDEN BORÇ BİLDİRİMİ GÖNDERDİK'

Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Açıklamalarımızı sözde bırakmadık, SGK aracılığıyla tüm borçlu belediyelere, herhangi bir parti farkı gözetmeksizin borç bildirimlerini gönderdik. Bazı belediyeler bu çağrılarımızı dikkate alıp borçlarını ödeme iradesi gösterdi. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum" dedi. Ancak, birçok belediyenin hala harekete geçmemiş olmasının kendilerini endişelendirdiğini söyledi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.