Bakanlardan tasarruf genelgesi hassasiyeti

Bakanlardan tasarruf genelgesi hassasiyeti

Bakanlıklarda genelgenin uygulanmasından sorumlu bakan yardımcıları belirlendi. Ayrıca kabinede bazı bakanlar tasarruf genelgesine büyük hassasiyet gösteriyor.

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, tasarruf genelgesine ilişkin bir yazı kaleme aldı. Fırat, bakanlıklarda genelgenin uygulanmasından sorumlu bakan yardımcıları belirlendiğini kaydetti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bu konudaki hassasiyetine değinen Fırat, genelgenin uygulanmasından sorumlu bakan yardımcılarının görevlerinin hem genelgeye uyulması hem de uyulduğunu Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı’na raporlanması olduğunu yazdı.

HER MASAYA BİLGİ NOTU

Son bakanlar kurulu toplantısında gördüğü bir detayı da yazan Hande Fırat, her bakanının oturduğu masaya bilgi notu koyduğunu yazdı.

Fırat, bu notta Şimşek'in hem tasarruf tedbirleri hakkında bir kere daha bilgi verdiğini, hem de bakanlara Ankara ve İstanbul’da ihtiyaç duyulması halinde kullanabilecekleri iki konferans salonunun isminin yer aldığını ifade etti ve "kısacası kamuda otellerde ya da başka alanlarda kiralanarak organizasyon yapma döneminin bittiğini alternatif adreslerle de hatırlatmış oldu" değerlendirmesinde bulundu.

TASARRUF GENELGESİNE CİDDİ HASSASİYET

Kabinede bazı isimlerin tasarruf genelgesi konusunda ciddi hassasiyet gösterdiğini yazan Fırat, ayrıca yazısında şunlara yer verdi:

"Yaz aylarına girerken Türkiye’ye gelecek para açısından çok önem taşıyan bakanlığın başındaki isim; Ankara’da bakanlık binasının elektriklerinin açık olup olmadığını bile kontrol ediyor. Bir başka bakan ise katıldığı eğitim ile ilgili programlarda kendisinden akülü tekerlekli sandalye isteyen öğrencilerin alımını bizzat kendisi yapıyor.

Özetle, kolay olmayan bir süreçten geçiliyor. Bu süreçte bakanların tutumunun ve tasarrufa öncelik etmelerinin önemini vurgulamak gerekiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.