Bakan Yerlikaya'dan Emniyet Müdürü'ne tepki: Gereğini yaparım

Bakan Yerlikaya'dan Emniyet Müdürü'ne tepki: Gereğini yaparım

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, açıklamaları sırasında sakız çiğnediği gözlerden kaçmayan Emniyet Müdürü ile ilgili, "O münferit bir olaydır, gereğini yaparım" dedi.

DEM Parti'li Mehmet Nuri Güneş tarafından 5 Temmuz akşamı cep telefonlarına gönderilen SMS ile işten çıkarılan 204 işçi, 8 Temmuz'da oturma eylemine başladı.

10 Temmuz günü eylemdeki işçilere ziyarette bulunan Iğdır Emniyet Müdürü Erden Sakarya, 'itidal' çağrısında bulundu. Sakarya, eylemci işçilere yönelik yaptığı açıklamada bu durumun adaletsiz, hukuksuz ve haksız olduğunu kaydetti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öncelikle bu kutsal günlerde muharrem ayının başında böyle adaletsiz, hukuksuz, haksız bir işlem olmaz. Sizden bir ricam, haklı, hukuksal durumunuzu muhafaza etmeniz. Bu şekilde gösterilere hukuk çerçevesinde devam etmeniz. Size karşı dışarıdan gelecek olan her türlü saldırı, emniyet güçleri tarafından bertaraf edilecektir. Allah'tan size sabır diliyorum. Hak, hukuk, adalet diyorsunuz benim inancımda hak, hukuk, adalet en kısa zamanda tecelli edecektir"

"MÜNFERİT BİR OLAY"

Sakarya'nın ziyareti ve açıklaması sırasında sakız çiğnemesi de dikkatlerden kaçmadı. Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şu açıklamayı yaptı:

"Hiçbir yerde sakız çiğneyerek ister suçluyu veya gözaltı kararlı olan birini veya başka bir meselede bu şekilde davranmasını kabul eden bir vali de olmadım, bakan da değilim. O münferit bir olaydır, gereğini yaparım"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.